Lokale omroep organisatie ooststellingwerf

Frequenties: Ether: 106,9FM | Ziggo 923 | KPN 1196 | Delta 800 | Kabelnoord 814

Hallo luisteraars,
welkom bij Odrie!

De lokale radio omroep van Ooststellingwerf

Diverse
Muziekprogramma’s

Muziekparade

Maandag 19.00-22.00 uur 

Het programma “Muziekparade“ van de lokale omroep Odrie is helemaal gesetteld binnen de programmering van Odrie. Het Nederlandstalige programma wordt met veel enthousiasme op de maandagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur live vanuit de Odrie-studio aan de Snellingerdijk in Oosterwolde gemaakt.

Het drie uur durende programma zit vol met Hollandstalige muziek en verzoekjes.

  • Tussen 19:00 uur en 20:00 uur zal er veel nieuwe muziek gedraaid worden
  • Tussen 20:00 uur en 21:00 uur de top 30
  • Dit gevolgd van 21:00 uur tot 22:00 uur met oude muziek met elke week een ander jaartal.

De techniek en presentatie zijn in handen van Alexander den Hertog.
Op dit moment wordt er in het programma voor 85% Nederlandstalig gedraaid maar ook Engels, Duits, Country en Humor komen aan bod.

Voor groetjes of verzoekjes, vragen en of suggesties kunt u mailen naar: muziekparade@omroepodrie.nl

muziekparaden bij omroep odrie

De wereld door met muziek

Woensdag 18.00-19.00 uur & Donderdag 21.00-22.00 uur (HH)

Thema van dit programma is Wereld Muziek, dus alle genres komen voorbij. De inhoud van het programma is muziek uit wereldstreken die je niet zo vaak hoort op de Nederlandse radio maar ook de iets bekendere nummers van artiesten uit Europa, oude en nieuwe nummers, alles door elkaar af en toe eens een uurtje Jazz muziek in al zijn stijlen.

Er is een Facebook pagina van de Wereld Door Met Muziek, via deze link.

Er kan tijdens de uitzending niet gechat worden, zover ben ik nog niet, er is wel een e-mailadres voor vragen of informatie en dat is dewerelddoormetmuziek@omroepodrie.nl

Even over mijzelf, Na 41,5 jaar als buschauffeur gewerkt te hebben nu met Pensioen. Hiervoor als jonge knaap begonnen als leerling machinist op de Kustvaart en dus aardig wat van de Wereld gezien, eenmaal aan de wal nog even mogen proeven van het vak Loodgieter met daarvoor nog even via uitzendbureaus aan het werk in de kruiden malerij van Euroma kruiden te Wapenveld, bij de vrijwillige brandweer heb ik  ook nog gezeten te  Leens en omstreken.

En dan nu presentator van De Wereld Door Met Muziek bij Lokale Omroep Odrie Oosterwolde.

Radio Siwa Lima op Omroep Odrie

Oldies to remember

Donderdag 19.00-20.00 uur 

Stem af op “Oldies to Remember”, het radioprogramma samengesteld en gepresenteerd door Peter Cruiming. Luister elke donderdag van 19:00 tot 20:00 uur naar een nostalgische reis vol onvergetelijke muziek en hits uit de jaren 70, 80 en 90.

Peter Cruiming heeft een passie voor de gouden muzikale tijdperken en brengt zijn expertise naar de radiogolven. Met zijn uitgebreide kennis en liefde voor deze decennia stelt hij een uitzonderlijke afspeellijst samen die je terugvoert naar vervlogen tijden. Maak je klaar om de deuntjes te herontdekken die generaties hebben gedefinieerd en blijvende herinneringen hebben gecreëerd.

Of je nu je jeugd herbeleeft of deze tijdloze melodieën voor het eerst ontdekt, “Oldies to Remember” is een uur lang feest van muziek dat generaties overstijgt. Mis deze boeiende radio-ervaring niet. Sluit je aan bij Peter Cruiming en geniet van de grootste hits uit de jaren 70, 80 en 90, elke donderdag van 19:00 tot 20:00 uur.

Contact: oldiestoremember@omroepodrie.nl

Oldies to remember via Omroep Odrie

Muziekprogramma Giddy Up

Vrijdag 19.00-20.00 uur

Wij laten oude muziek voor nieuwe mensen en nieuwe muziek voor oude mensen horen in een gevarieerd programma.
Rock’n Roll based met een voorliefde voor Blues en andere stijlen die regelmatig voorbij komen. Verrassen is de uitdaging , “in the Mood” of juist “Tegendraads”.

Het weekend gaat beginnen;
Zak weg in je luie stoel en laat de “airwaves” je in de stemming brengen.
Je kunt de golven niet stoppen, maar wel leren surfen.
Geen Hits, wel Classics, genieten is het motto !!!

Presentatie en samenstelling: Steef Piët

Contact: giddyup@omroepodrie.nl

Lokale omroep organisatie ooststellingwerf

Tijdmachine 2.0

Zaterdag 12.00-14.00 uur

Tijdmachine 2.0 is een boeiend programma dat op zaterdagmiddag van 12:00 tot 14:00 uur wordt uitgezonden op Odrie. Het programma neemt luisteraars mee op een nostalgische reis door de tijd, waarbij ze kunnen genieten van de muziek en gebeurtenissen uit het verleden. Samengesteld door verschillende programmamakers van Odrie, biedt Tijdmachine 2.0 een unieke mix van herinneringen en muzikale hoogtepunten.

Elke uitzending van Tijdmachine 2.0 is een feest der herkenning, waarbij de luisteraars worden ondergedompeld in de sfeer van vroeger. Van de swingende jaren ’60 tot de discotijd van de jaren ’70, en van de opkomst van de popmuziek in de jaren ’80 tot de alternatieve rock van de jaren ’90, elk decennium krijgt zijn moment van glorie.

De programma makers van Odrie hebben met zorg een selectie gemaakt van tijdloze hits en bijzondere gebeurtenissen die de luisteraars terugbrengen naar lang vervlogen tijden. Tijdmachine 2.0 is de ultieme reis door de tijd, waarin iedereen kan genieten van de muziek en herinneringen die ons verleden hebben gevormd. Stem af op Odrie en laat je meevoeren op deze unieke tijdsverkenning.

Contact: detijdmachine@omroepodrie.nl

Lokale omroep organisatie ooststellingwerf

Soul en Disco op Odrie

Zaterdag van 22.00-23.00 uur (1x per 2 weken)

Bij Omroep Odrie eens in de veertien dagen een bruisend radio programma vol soul, disco en funk. Een samengestelde playlist zorgt voor een onweerstaanbare mix van ritmes en grooves. Luisteraars worden op deze zaterdagavond meegenomen op een muzikale reis, de karakteristieke klanken van soul, disco en funk strelen je oren. Geniet een uur lang van deze muziek waarin latere muziekstromingen hun roots hebben gevonden. Een feest van herkenning voor velen en een terugblik naar je jeugd maar ook een inspiratie voor de jonge luisteraar voor nieuwe muzikale ontdekkingsreis.

Samenstelling: Andries Oppersma

Trancelogic door Dave van Weerdinge
Zaterdagavond van 23.00-00.00 uur

Dave is geboren in Leiden maar was vanaf zijn geboorte al op “tournee”. Uiteindelijk nu beland in het mooie Emmen. Al op jonge leeftijd werd hij geraakt door muziek.
In de jaren 80 vooral door de Soulshow van Ferry Maat met daarin de “bond van doorstarters”. Geïnspireerd door Ben Liebrand en Peter Slaghuis was het maken van mixen een wereld die voor Dave openging. Eind jaren 80 kwam de elektronische muziek in een stroomversnelling en heeft hij alle stijlen bewust beleefd, van new beat en acid naar house en hardcore.

In de jaren 90 is Dave op een aantal houseparty’s gaan draaien en draaide hij elk weekend in een danscafé. Met een baantje als chauffeur hoorde hij in 1999 tijdens zijn nachtelijke rit System F met Out of the blue op de radio. Daar was voor hem dan ook de afslag naar trance. De emotie die je in trancemuziek kunt voelen voel je in geen enkele andere muziekstijl.

In 2009 is Dave begonnen met het maken van zijn eigen trancemixen, niet alleen om zomaar wat liedjes aan elkaar te plakken maar wel om van iedere mix een feestje te maken.
Als hij met zijn ogen dicht in een relaxte stoel gaat zitten en zijn hoofdtelefoon opzet, wil hij voelen wat hij op een feest voelt. Pas dan vind hij een mix geslaagd.

 

Luister nu live naar Odrie

Ga naar de inhoud