Lokale omroep organisatie ooststellingwerf

Frequenties: Ether: 106,9FM | Ziggo 923 | KPN 1196 | Delta 800 | Kabelnoord 814

FietsAvond4Daagse Leeuwarden
Gepost op: 23 mei 2024

Ook dit jaar organiseren wij weer een FietsAvond4Daagse Leeuwarden. Dit jaar van maandagavond 3 t/m donderdagavond 6 juni 2024. Je kunt je opgeven via onze website: https://fryslan.fietsersbond.nl/fa4d/

 

Deelname is weer gratis

Aan deelname zijn ook dit jaar geen kosten verbonden. Op vertoon van een volledig ingevulde stempelkaart ontvang je een bidon. Deel deze nieuwsbrief ook met buren, vrienden en/ of familie. Het is natuurlijk ook mogelijk om niet alle dagen mee te fietsen.

Start en finish

Elke dag kun je op eigen gelegenheid starten tussen 18.00 en 18.30 uur vanaf het Zaailand bij café, restaurant en hotel In de Brouwerij. Daar ontvang je op de eerste dag een stempelkaart en elke avond laat je voor vertrek door ons een start stempel zetten op de kaart. Bij terugkomst plaatsen we een finish stempel.

 

Elke avond ontvang je een routekaart van de route voor die avond. Ook handig wanneer je de route later misschien nog eens wil fietsen. Overigens zijn de routes door ons die avond volledig gepijld.

De controlepost

Elke avond hebben we ergens onderweg vaak zo rond halverwege een controlepost. Hier kun je ook gebruikmaken van het toilet. Bij de controlepost krijg je weer een stempel op de stempelkaart.

 

Gepijlde route kan afwijken van routekaart 

Zoals gezegd pijlen we de routes. Dat doen wij met gele bordjes. De duim op het bordje staat in principe altijd omhoog. Het kan zijn dat de gepijlde routes afwijken van de route op de kaart of op de digitale routekaarten (zie onder). De routes pijlen we in de middag van de dag zelf. Het kan zijn dat bepaalde routes vanwege werkzaamheden niet toegankelijk zijn. In dat geval pijlen we een alternatieve route. De gepijlde routes zijn leidend.

 

Digitale routekaarten

De digitale routes zijn beschikbaar via deze google maps kaart en via Komoot. Komoot kun je ook gebruiken voor digitale navigatie onderweg. Daarvoor moet je wel de Komoot App downloaden. Voor komoot heb je hieronder een link naar de route per avond:

Maandag ZuidOost

Dinsdag ZuidWest

Woensdag NoordOost

Donderdag NoordWest

De digitale routekaarten zijn bedoeld voor fietsers, die hier vaker gebruik van maken. Of wanneer je je vooraf in de route wil verdiepen. Voor het fietsen heb je het niet nodig, omdat de hele route uitgepijld is. En vergeet vooral niet te genieten van de omgeving, het is een prachtige periode van het jaar om te fietsen, met alle flora in bloei en al of niet broedende fauna.

 

Welke type fiets?

Een aantal mensen vraagt of het wel kan of mag met een E Bike. Natuurlijk kan en mag dat. De route is toegankelijk voor allerlei typen fietsen. Niet alleen de E Bike, maar ook de stadsfiets zonder ondersteuning, de toerfiets, de racefiets, de tandem, de 3 wiel fiets eventueel ook voor een duo bike. Natuurlijk zitten er wel een paar stukken fietspad tussen die vrij smal zijn, maar elke fiets kan er overheen.

 

EHBO en organisatie

Het Rode Kruis fietst mee met 2 bikers voor de eerste hulp bij fysiek letsel onderweg. Zij fietsen in een rode jas met daarop duidelijk waarneembaar EHBO. De organisatie van de Fietsersbond is te herkennen aan een geel hesje. Er fietst altijd iemand mee en ook start er zo rond 19.00 uur een bezemfietser, te herkennen aan de bezem op de fiets. Wanneer die achter je rijdt, weet je dat je de laatste in koers bent. Maar laat het je vooral niet opjagen. De bezem fietser neemt ook alle pijlen weer mee terug. De organisatie is voor dringende zaken telefonisch bereikbaar op 06 50499481.

 

 

Verkeers- en gedragsregels

Iedere deelnemer doet mee op eigen risico. De gewone verkeers- en gedragsregels zijn van toepassing. De belangrijkste willen we hieronder nog eens vermelden:

 

Verkeer van rechts heeft voorrang, tenzij het om een o.a. door haaientanden aangegeven kruispunt gaat.

Wij stoppen bij een verkeerslicht wat op rood staat en rijden pas door wanneer die op groen springt. Ook wanneer er helemaal geen verkeer aanwezig is.

Maak oogcontact met andere weggebruikers. Zeker als je voorrang hebt, is het belangrijk dat je dit via oogcontact bevestigd krijgt. Bij twijfel wacht je gewoon even.

Communiceer ook met je armen. Geef duidelijk richting aan. Daarmee maak je aan andere verkeersdeelnemers duidelijk wat de bedoeling is. Ook heel belangrijk aan andere deelnemers met wie je samen fietst.. Bij voorrang rotondes of gewone gelijkwaardige kruisingen is het ook heel verstandig om je hand rechtuit te steken op het moment dat je oversteekt.

Steek nooit zomaar een weg over. Kijk eerst goed naar links en naar rechts om er zeker van te zijn, dat er geen auto aankomt.

Krijg je voorrang van anderen, steek dan even je hand op, als teken van waardering. Dat geeft de automobilist ook een goed gevoel en krijg je een volgende keer vast weer voorrang.

Sla je linksaf, neem dan een ruime bocht en snijd de bocht niet af.

Rijd je in een groep, neem dan 2 meter afstand tot degene die voor je rijdt.

Rijd je naast elkaar, zorg dan dat er 1 meter afstand is tussen jullie beiden.

Geef elkaar aanwijzingen tijdens het fietsen, bijv. over fietspaaltjes, auto’s die naderen, wegversmallingen, afslaan etc.

Het is geen wedstrijd. Je hebt tot 21.00 uur, dat moet meer dan voldoende zijn.

Snellingerdijk 39,
8431 EJ Oosterwolde
Telefoon ’s avonds na
18.00 uur : 0516-520770
(b.g.g.: 06 8232 0148)

Mail met de redactie: info@omroepodrie.nl

UITZENDFREQUENTIES:
ETHER: 106,9FM
ZIGGO 923
KPN 1196
DELTA 800
KABELNOORD 814

Overige berichten lezen:

Mindwalk in het Drents-Friese Wold

Mindwalk in het Drents-Friese Wold

Toe aan wat ontspanning zo vlak voor de zomervakantie? Doe dan op donderdag 4 of zondag 14 juli mee aan de Mindwalk in het Drents-Friese Wold.Door middel van aandachtig wandelen, mindful bewegen en meditatie in de natuur komt je hoofd tot rust. De gecertificeerde...

Fietsexcursie over essen van Anderen, Eext en Rolde

Fietsexcursie over essen van Anderen, Eext en Rolde

Fiets je mee over de essen van Anderen, Eext en Rolde? Wij houden i.s.m. de Agrarische Natuur Drenthe een fietsexcursie op 30 juni 2024 van 9:30 tot 12:30 uur. Start is bij het kantoor van de Agrarische Natuur Drenthe, Gieterstraat 45 in Rolde. De excursie begint met...

22 juni: Fryslân Ferbynt in Súdeast-Fryslân

22 juni: Fryslân Ferbynt in Súdeast-Fryslân

Op zaterdag 22 juni is het zover: de eerste editie van Fryslân Ferbynt. Op deze zaterdag vinden er door heel Fryslân activiteiten plaats, die georganiseerd zijn door verenigingen en stichtingen om vrijwilligers te werven en te behouden. Fryslân is trots op haar...

MGC Appelscha op podium bij Nederlands Kampioenschap.

MGC Appelscha op podium bij Nederlands Kampioenschap.

Afgelopen weekend werd op Midgetgolfpark Friesland het Nederlands Kampioenschap minigolf gehouden voor 3-tallen. Aan dit Nederlands Kampioenschap op de viltbaan werd deelgenomen door 9 teams, 3 dames teams en 6 herenteams. MGC Appelscha was in beide categorieën met 2...

Druk bezochte boekenmarkt Lintjo

Druk bezochte boekenmarkt Lintjo

De 21ste door korfbalvereniging Lintjo opgezette boekenmarkt heeft ook dit jaar weer veel  belangstellenden getrokken. De boekenmarkt heeft ondertussen een grote bekendheid bij een groot aantal liefhebbers. Zij kennen het grote goed gesorteerde assortiment en de...

Ga naar de inhoud