Lokale omroep organisatie ooststellingwerf

Frequenties: Ether: 106,9FM | Ziggo 923 | KPN 1196 | Delta 800 | Kabelnoord 814

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

WONDERGRONDS KUNSTFESTIVAL | (wo t/m zo) t/m 12 jul | Kunsterf, Norg | Entree: € 2.=

12 juli @ 12:00 - 17:00

Het Wondergronds Kunstfestival is een initiatief van de kunstenaars Wilma Wassing en Jessica Lelieveld. Onder de naam Project21Zes organiseren zij activiteiten voor, door en met kunstenaars. Tevens maken zij samen installaties geïnspireerd op een element uit de natuur. Momenteel werken zij aan een groot werk over het Mycelium, het ondergronds schimmelnetwerk, ook wel bekend als het Wood Wide Web. In eerste instantie wilden de vrouwen een enorme paddenstoel bouwen.Toen ze zich hier ruim twee jaar geleden echter in gingen verdiepen stuitten ze al snel op fascinerende informatie over het Mycelium én het belang ervan voor een gezonde bodem en bovenal voor het leven op onze mooie aarde. Door alle opgedane kennis groeide de sterke behoefte meer te doen dan een kunstwerk maken. Er werd een missie geboren: Bekendheid over en belang van het Mycelium verspreiden voor het behoud van een gezonde natuur middels Kunst en Kennis. Het Wondergronds Kunstfestival werd een feit! Zestien kunstenaars tonen in een drie weken durende expositie in en om het Kunsterf in Norg hun op Mycelium en Verbinding geïnspireerde kunstobjecten. Anderhalf jaar hebben zij de tijd gehad hieraan te werken en er zijn mooie, boeiende en interessante kunstwerken gemaakt die niet alleen kunnen worden bekeken maar ook worden beleefd.
Kennis over het Mycelium wordt aangeboden door een beknopte tentoonstelling hierover en een keur aan andere interessante activiteiten. Een kleine greep uit het programma: ecoloog Eef Arnolds verzorgt een lezing over paddestoelen en Mycelium, boswachter Aaldrik Pot maakt een wandeling naar het Norgerholt en verteld bevlogen over het Wood Wide Web, theater Winsinghhof in Roden toont de prachtige film Fungi, the Web of Life van Merlin Sheldrake, In het Wilde Weg verzorgt een eetbare kruidenwandeling, op 7 juli is er een belevingsdag met meerdere activiteiten zoals workshops en demonstraties en een kunstmarkt met werk van de deelnemende kunstenaars. Het volledige programma staat inmiddels op de website van het Kunsterf en kan daar rustig bekeken worden. Tevens heeft publiek daar de mogelijkheid zich in te schrijven voor de verschillende activiteiten.
De initiatiefnemers Wilma Wassing Jessica Lelieveld zijn heel blij met wat er is ontstaan vanuit hun zoektocht naar mogelijkheden om kennis te verspreiden over het fenomeen Mycelium. Door passie, inventiviteit, samenwerking en verbinding is er een veelzijdig evenement ontstaan. Nu nog het publiek bereiken om de missie kracht bij te zetten!
* Voorverkoop en inschrijving voor verschillende activiteiten tijdens het festival.

Klik hier voor meer informatie en/of reserveringen:

Gegevens

Datum:
12 juli
Tijd:
12:00 - 17:00
Ga naar de inhoud