Lokale omroep organisatie ooststellingwerf

Frequenties: Ether: 106,9FM | Ziggo 923 | KPN 1196 | Delta 800 | Kabelnoord 814

Hallo luisteraars,
welkom bij Odrie!

De lokale radio omroep van Ooststellingwerf

Americana &
Blues

Muziek met Trox

Woensdag 19.00-20.00 uur & donderdag 17.00-18.00 (HH)

“Muziek met Trox” is een van de eerste muziekprogramma’s van onze omroep. De eerste uitzending stamt van 1 oktober 1995 met toen nog iedere week een muzikale gast in het programma. Tegenwoordig laat presentator Henk Trox in het wekelijkse woensdagavond programma muziek horen bedoeld voor die mensen die de ontwikkeling van de populaire muziek vanaf het begin hebben meegemaakt of natuurlijk gewoon muziekliefhebber zijn.

Het is een [hernieuwde] kennismaking met blues, soul, folk, country, Americana en British of gewoon muziek die nostalgische gevoelens oproept.

De kracht van een muziekprogramma op de Lokale Radio is volgens Trox, dat je muziek kan draaien die je doorgaans niet op de Nederlandse radio hoort omdat diskjockeys daar een lijst voorgeschoteld krijgen met wat ze moeten draaien en dat zijn de commerciële dingen en wat gouwe ouwen en daar blijft het dan bij. Verder stuit je vooral op “lollige” discjockeys die een vermogen verdienen en je toespreken alsof ze het tegen een kleuter hebben en daarbij gaat het allang niet meer over muziek.

In “Muziek met Trox” spreekt de muziek natuurlijk voor zichzelf maar informatie over de muziek wordt ook gewaardeerd.

Presentatie: Henk Trox.
Techniek: Jelle Brans

NB: “Muziek met Trox” is ook bij onze collega’s van Radio Weststellingwerf Centraal (RWC) te horen iedere donderdag van 18.00 tot 19.00 uur.

Contact: mmt@omroepodrie.nl

Muziek met Trox op Omroep Odrie

Lost Highway

Zaterdag 18.00-19.00 uur & woensdag 17.00-18.00 (HH) 

Nadat in 2014 het countryprogramma leek te verdwijnen op Odrie doordat de presentator er mee stopte heeft programmamaker Henk Trox het plan opgevat het programma door te zetten maar dan als non-stopprogramma onder de naam “Lost Highway”, naar een song van countrypionier Hank Williams.

Country Music is de verzamelnaam voor verschillende muziekstijlen van alle nationaliteiten, die in de 18e eeuw naar de Nieuwe Wereld trokken om daar een nieuw leven te beginnen. Veel emigranten brachten hun muziekinstrumenten mee en na een week hard werken kwam men op zaterdag bij elkaar om te ontspannen en muziek te maken. Hier ligt de oorsprong van de hedendaagse Country, Amerikaanse muziek die voornamelijk ontstaan is op het platteland in het Zuiden van de Verenigde Staten en zijn wortels in de Amerikaanse Folk heeft.

Samenstelling: Henk Trox.
Techniek: Andries Oppersma

Contact: losthighway@omroepodrie.nl

Muziek met Trox op Omroep Odrie

Luister nu live naar Odrie

Thema-programma’s bij Odrie

Bij de lokale omroep Odrie hebben we een heel divers aanbod van de programmering. Via onderstaande links krijg je meer informatie over de inhoud van de programmering.

Nieuws &
Actualiteiten

Moluks programma
Siwa Lima

Huus en Hiem
Radiopergramme

Singeliers
Muziekpergramme

Politieke
Programma’s

Muziek
Programma’s

Gospelprogramma
Gospeltime

Schoolradio
2.0

Sport
op zondag

Americana &
Blues

Piraten
Terug in de ether

Geestelijke
Stromingen

Weer
in de regio

Programma
Shantycafé

Muziek in
de Middag

Naar de inhoud springen