Lokale omroep organisatie ooststellingwerf

Frequenties: Ether: 106,9FM | Ziggo 923 | KPN 1196 | Delta 800 | Kabelnoord 814

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

EXPOSITIE: THIJS LODEWIJK ~ LINESCAPES | t/m 17 mei | Podium Zuidhage, Assen | Entree: vrij

17 mei @ 10:00 - 23:00

In deze tentoonstelling brengt veelzijdig audiovisueel kunstenaar Thijs Lodewijk, ook bekend als LudoWic, zijn liefde voor muziek en geluid op unieke wijze tot uiting.

Tussen kunst en muziek
Thijs Lodewijk, geboren op 12 oktober 1973, heeft al van jongs af aan een passie voor zowel beeldende kunst als muziek. Na zijn toelating tot de kunstacademie en het conservatorium, koos hij uiteindelijk voor een carrière in de muziek. Als producer en live-artiest van experimentele elektronische muziek heeft hij meerdere albums op zijn naam staan. De afgelopen 14 jaar heeft hij intensief samengewerkt met artiesten zoals Wende, en zelfs een Edison-bekroond album ‘Mens’ co-geproduceerd. Daarnaast componeert Thijs muziek voor games, creëert hij kunstinstallaties voor diverse organisaties en werkt hij samen met artiesten, waaronder Lakshmi.

Visuele uiting van muziek en klank
Omdat Thijs zich in eerste instantie als muzikant heeft ontwikkeld, is er altijd wel sprake van muziek of klank in zijn beeldende kunst. Zelfs wanneer het in eerste instantie niet zo lijkt, zoals in zijn schilderijen, is de invloed van muziek merkbaar. In de muziek van Thijs vind je het contrast tussen strakke, rechte en hoekige elementen en grillige, chaotische elementen. Dit contrast komt ook tot uiting in zijn beeldende werk.

‘Linescapes’
“Mensen hebben de behoefte om de natuur te controleren,” vertelt Thijs. “En tegelijkertijd zien we de schoonheid in van de ongerepte natuur. De spanning daartussen fascineert me. De mens streeft naar symmetrie, strakke vormen, heldere wetenschap en licht. En tegelijkertijd is er de drang naar de roes, het emotionele en imperfecte wat ons trekt. Beide zijn tegenpolen, en horen bij elkaar.” De tentoonstelling ‘Linescapes’ weerspiegelt Thijs’ fascinatie voor het spanningsveld tussen deze tegenstellingen. Deze schijnbare tegenpolen vormen echter een harmonieus geheel in zijn schilderijen, installaties en muziek.

www.podiumzuidhaege.nl

Geopend: tijdens openingstijden Podium Zuidhage

Gegevens

Datum:
17 mei
Tijd:
10:00 - 23:00

Locatie

Podium Zuidhage, Assen
Zuidhaege, 2
Assen, 941 NZ
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Ga naar de inhoud