Paddenstoelen: de magische verschijningen uit het bos, het veld of jouw tuin. Verrassend veel paddenstoelen zijn eetbaar en goed herkenbaar. Gedurende een nieuwe tweedaagse cursus van In Het Wilde, verdiep jij jouw kennis over de wondere wereld van eetbare paddenstoelen. Je ontdekt een wereld vol nieuwe en verrassende toepassingen en smaken.
Beide dagen van de cursus gaan we op excursie in een bosrijke omgeving in Drenthe. Daarnaast hebben we theorieles in een voormalig schoolgebouwtje nabij Gasselte en houden we een kookworkshop om de geleerde theorie in de praktijk te brengen. Deelname aan de tweedaagse cursus kost 150 euro per persoon. Wil je meer informatie of je aanmelden kijk dan op www.inhetwilde.nl
| Filodeegrol met paddenstoelen |
|
Ingrediënten: |
| 400 gr. paddenstoelen, zoals eekhoorntjesbrood, grote sponszwam en oesterzwammen
1 pakje filodeeg (ontdooit) 400 gram winterspinazie 1 schaaltje vol vogelmuur, witte dovenetel en kleine veldkers olijfolie 2 uien 2 teentjes knoflook 6 zongedroogde tomaten 2 theelepels Italiaanse kruiden 1 theelepel tijm peper en zout |
|
Bereiding: |
| Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes.
Pel en snipper de uien en knoflook, snijd de spinazie, wilde kruiden en zongedroogde tomaten in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook hierin. Bak de paddenstoelen een paar minuten mee. Voeg dan de spinazie en de wilde kruiden toe en laat deze even slinken. Meng de zongedroogde tomaten erdoor en breng op smaak met Italiaanse kruiden, tijm, peper en zout. Leg de filodeegvellen voorzichtig op een snijplank. Bestrijk elk vel met een beetje olijfolie. Leg steeds twee vellen om en om op elkaar. Spreid in de middenstrook het paddenstoelenmengsel uit. Maak er een rol van door de randen en zijkanten naar elkaar toe te vouwen. Leg de filodeegrol op een ingevette bakplaat en bak ongeveer 30 minuten in de oven op 180 °C tot hij lichtbruin en knapperig is.
|












