SPORT

Home
Programmering
Organisatie
Muziek
Informatie
Sport
     Medewerkers
     Specials
Terugluisteren
Vacatures
Links
Archief
Schoolradio
Sponsors
Contact

Sportprogramma “Sport op zondag”

Het sportprogramma van de lokale omroep is een drie uur durend radioprogramma dat een gevarieerd sportaanbod heeft. Sport op zondag wordt sinds 5 september 1997 op zondagmiddag uitgezonden. Het programma duurt van 14.00 uur tot 17.00 uur, waarin diverse verslaggevers langs de lijn live-verslag doen van de wedstrijden.
Om een zo volledig beeld te geven wordt er in het sportprogramma’s niet alleen verslag gedaan van de sportwedstrijden op zondag, maar is er ook aandacht voor de zaterdagsport en overige sportactiviteiten die in Ooststellingwerf plaatsvinden of de Ooststellingwerfse sporters ondernemen.
Persoonlijke gesprekken bij het (sport-)nieuws wisselen elkaar op een vanzelfsprekende manier af met vaste sportonderwerpen die wekelijks in de uitzending terugkomen.

Zo ook om half vijf als de actuele weersverwachtingen vanuit Meteo Bosweer in Appelscha worden besproken en kan men rond kwart voor vijf de uitslagen van voetbal- en korfbalwedstrijden van het weekend verwachten.
De samenstelling van de sportuitzendingen worden wekelijks gecoördineerd door het driemanschap Jitze Hofstra, Hans Koopmans en Koert Donker. Iedere sportuitzending wordt per toerbeurt verzorgd door een technicus en presentator van dienst.
Al jaar en dag heeft de lokale omroep Odrie een goede band opgebouwd met de sport in Ooststellingwerf. Bijna ieder sportpark in de gemeente wordt opgesierd met een reclamebord, dat door de clubs worden geschonken.


Koert Donker langs de lijn


Rink Haanstra lang de lijn


Om het sportprogramma te behouden zijn er natuurlijk vrijwilligers nodig. De sportredactie is dan ook op zoek naar inwoners die een handje willen helpen met het tot stand komen van de sportprogramma’s, dan wel verslag willen doen langs de lijn of in de studio de presentatie of techniek onder de knie willen zien te krijgen.
Informatie en uitleg is iedere zondagmiddag bij de sportuitzendingen vanuit de studio De Miente in Oosterwolde te krijgen. Kom daar gerust eens langs om daar een kijkje te nemen of spreek de verslaggevers langs de lijn aan.
Reactie’s kunnen ook gestuurd worden naar info@omroepodrie.nl ten name van de sportredactie of sport@omroepodrie.nl.