TECHNIEK

Home
Programmering
Organisatie
   Bestuur
   PBO
   Programmastaf
   Techniek
Muziek
Informatie
Sport
Terugluisteren
Vacatures
Links
Archief
Schoolradio
Sponsors
Contact
 
Binnen de lokale omroep Odrie vervult de sectie Techniek een integrale rol voor het succesvol maken en uitzenden van radio programma’s.

De sectie techniek zorgt voor het opleiden van nieuwe technici, het adviseren bij het aanschaffen van nieuwe apparatuur, het in stand houden van het computernetwerk, het uitvoeren van onderhoud en reparaties aan alle apparatuur binnen de omroep en het faciliteren van locatie uitzendingen.

Een van de bijzondere projecten welke de sectie Techniek heeft uitgevoerd is het realiseren van de verbinding tussen de studio en de uitzendlocatie

Binnen de lokale omroep Odrie zijn de studio en zendlocatie namelijk fysiek gescheiden van elkaar, dit betekent dat er gezocht moest worden naar een oplossing om het geluidssignaal van de studio naar de uitzendlocatie te sturen.

Er is gekozen om dit via internet te doen, het geluidssignaal wordt in de studio omgezet naar een MP3 formaat en via het internet verstuurd naar de zendlocatie. Op de zendlocatie wordt het MP3 signaal weer omgezet naar een analoog audio signaal waar het wordt aangeboden aan de FM zender welke het signaal in de ether brengt.

Zoals je kunt zien is de sectie Techniek binnen de omroep letterlijk een verbindend element.
De sectie Techniek bestaat uit Alexander den Hertog, Peter Cruiming, Andries Oppersma,
Jelle Brans, Jitze Hoftstra en wisselende medewerkers van
Shanty cafe, siwa lima en het piratenprogramma.
Technische adviezen: Maarten Dekker en Martijn Wieland.

Voel jij je ook aangetrokken tot (radio) techniek?
Neem dan contact op met ons, we zijn altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die ons komen versterken.