ODRIE ACTUALITEIT EN INFO

Home
Programmering
Organisatie
Muziek
Informatie
     Gemeenteraad
     Siwa Lima
Sport
Terugluisteren
Vacatures
Links
Archief
Schoolradio
Sponsors
Contact

 

 


Eens per week maakt de redactie van de informatie- en actualiteiten
programma’s. Dat is de “basis” van Odrie met afwisselende programma’s die inspelen op de actualiteit en het nieuws in Ooststellingwerf.
Op donderdag en vrijdag zijn deze programma’s te beluisteren. Omdat het een lokale omroep is waar u dan naar luistert, zullen de meeste berichten gaan over de gemeente Ooststellingwerf. In de programma’s wordt dan ook aandacht besteedt aan de lokale actualiteit. In deze gemeente is altijd weer genoeg nieuws te vinden om de programma’s boeiend en afwisselend te houden.
En de programmamakers draaien wekelijks op volle toeren om de boeiende- en afwisselende programma’s een actueel karakter mee te geven.

Voor de info- en actualiteitenrubrieken zijn de verslaggevers regelmatig op pad om een bijdrage op locatie ergens In het Stellingwerfse te maken. Met de microfoon in aanslag zorgen zij er voor dat ook die actualiteiten ter plaatse worden geregistreerd om later in een van de programma’s te worden uitgezonden.

Het “eigen” weer vanuit meteo Bosweer in Appelscha is tevens door de week een vast onderdeel van de programma’s.

Wij als redactie branden van nieuwsgierigheid. En dat doen we op verschillende manieren. Wij houden onze ogen open, leggen onze oren ten luister of steken onze neus in zaken die wel eens een nieuwtje kunnen bevatten. Verder vragen wij mensen het hemd van het lijf. We lezen kranten, weekbladen, dorpsbladen, luisteren naar de radio, kijken op websites en we praten veel door de telefoon . Ook is er natuurlijk een netwerk om aan nieuws te komen.
Dat hebben wij hard nodig. Het netwerk houdt namelijk in de gaten wat er in hun omgeving plaats vindt en ze geven dat aan ons door.
Maar..ook u zit toch in ons Odrie netwerk.
Heeft u iets te melden, te vertellen of iets gezien, meldt dit dan via de telefoon 0516-520770 of per e-mail info@omroepodrie.nl en vergeet niet…..er is altijd nieuws!!!

Het weer

Nederlanders staan erom bekend, dat zij eeuwig en altijd over het weer praten. Menig gesprek begint met een weerpraatje. Voor ons als lokale radio is dat ook de reden dat wij ons in de programma’s laten bijstaan door de Ooststellingwerfse “ weerprofeet” Wim Oosterloo uit Appelscha heeft zich gewaagd aan het doen van voorspellingen. Ook voor onze omroep doen zij dat al praktisch vanaf de begin jaren.
Bovendien geeft hij van tijd tot tijd een overzicht van het weer over een bepaalde periode met feiten en cijfers. Op die wijze wordt het weer geen droge opsomming van feiten maar telkens een interessant onderwerp.