ARCHIEF 2018

Home
Programmering
Organisatie
Muziek
Informatie
Sport
Terugluisteren
Vacatures
Links
Archief
     2020
      2019
      2018
Schoolradio
Sponsors
Contact

Technicus-programmamaker Sipko Hoogsteen bij Odrie gestopt

Om meer tijd vrij te maken voor het gezin heeft Sipko Hoogsteen na een vrijwilligersloopbaan van bijna 20 jaar afscheid genomen van “zijn” lokale omroep Odrie (Ooststellingwerf). Donderdagavond zwaaiden een aantal medewerkers van de omroep hem in de studio in Oosterwolde na vaste programma “tussen zes en zeven” uit. Eerder in de week werd de in Marum wonende Hoogsteen in de programmastaf, waarvan hij deel uitmaakte, door het bestuur bedankt voor zijn geweldige inzet, grote betrokkenheid en trouw voor de radio.
Als technicus was Hoogsteen in feite in al die jaren de man “achter de knoppen” bij tal van actualiteiten en sportprogramma’s. En dat was dan niet alleen in de studio, maar ook op tal van locaties. Vooral in de begin jaren was hij met een aantal andere medewerkers de man die die uitzendingen droeg. Ook in de rolverdeling met de tal van presentatoren behield hij op elk moment het overzicht en de controle over de uitzendingen.
Tot een paar jaar geleden was hij op zaterdagmorgen “Odrie tussen 11 en 1” steevast de vaste waarde voor actualiteiten programma dat hij niet alleen van leuke muziek voorzag maar ook mede-presenteerde. Zijn doel was ook om de doelgroep, het zo breed mogelijke luisterend publiek, met zijn muziekkeuze te bereiken. Speciaal was zowel bij de actualiteiten als de sport dat hij de muziek op het onderwerp wist aan te passen.
Verder ging hij niet alleen met het jarenlang durende dorpenprogramma “Over de heerd bi’j” de boer op met het redactie- en presentatieteam, maar was hij ook met de sportredactie en de actualiteitenprogramma’s op tal van locaties te vinden. Ook het jarenlange programma “De zaterdagbijlage” en de “Tijdmachine” die hij maakte met zijn broer Arie, met muziek en actualiteiten uit een bepaald jaar, was op zijn lijf geschreven. En ook voor het “Glazenhuis” op de kop van de Stationsstraat in Oosterwolde wist hij zich met anderen sterk te maken.
Ook als programmamaker en later als programmastaflid met techniek en muziek in het pakket schuwde Hoogsteen zijn verantwoordelijkheden niet. Dat maakte hem binnen en buiten de omroep als een graag geziene medewerker.
Kortom… als er een iemand met het lokale omroepvirus besmet was, is het Hoogsteen wel.

Brasserieuitzendingen “Muziek met Trox” op herhaling!

Programmamaker Henk Trox van Lokale Omroep Odrie heeft het voornemen komend winterseizoen een aantal opnames die zijn opgenomen in de periode eind 1997 tot april 2000 opnieuw te gaan uitzenden. De bedoeling is om deze te gaan uitzenden op de “oude” tijden, iedere zondag van 12.00 tot 14.00 uur. Te beginnen op 7 oktober 2018. De voorlopig laatste uitzending is op 31 maart 2019.
Aangezien er gasten bij zullen zijn die niet meer in ons midden vertoeven of die zichzelf niet (meer) op de radio willen horen, wordt de namenlijst gepubliceerd (zie hieronder).
Mochten er bezwaren zijn voor heruitzending dan worden belanghebbenden verzocht zich in verbinding te stellen met de programmamaker via email-adres henk.trox@hetnet.nl
Lijst met mogelijke kandidaten “Muziek met Trox” waarvan de uitzendingen nog bij Odrie in het archief aanwezig zijn:

uitz.dat.
7-okt-18
14-okt-18
21-okt-18
28-okt-18
4-nov-18
11-nov-18
18-nov-18
25-nov-18
2-dec-18
9-dec-18
16-dec-18
23-dec-18
30-dec-18
6-jan-19
13-jan-19
20-jan-19
27-jan-19
3-feb-19
10-feb-19
17-feb-19
24-feb-19
3-mrt-19
10-mrt-19
17-mrt-19
24-mrt-19
31-mrt-19
gast
Hans Lesterhuis+
Jelke Nijboer
Appie Boonstra
Roelof Dragt
Janny van der Horst
Joukje Walsma
Oene Bult+
Henk IJfs
Michael Collins
Gerrit Kiesbrink
Hylke Jorritsma
Philip Fey*
Peter Hiemstra
Joke Valkenburg
Bricquebec
Klaas van Weperen
Janneke Feitsma
Hans de Nijs
Lodewijk Hoog Hiemstra+
Engbert van Esch
Albert Spa+
Hans Meijer
Joop Jonkman
Harry Posthuma
Zie Maar
Tsjirmerij
toenmalige functie
burgemeester Ooststellingwerf
directeur basisschool
politicus PvdA
dorpsarchief
leerkracht OBS Oostenburg
leerkracht & kibboets Israel
programmamaker RWC
voorzitter DIO Korfbal
folkmuzikant
drummer Dejavu
dierenarts
oud medewerker Radio 4
kunstenaar/beeldhouwer
muzieklerares
friestalige popgroep
agrarier, voorzitter DIO
politicus CDA
Klass. muziek & organist
klassieke muziekliefhebber
politicus CDA
muziekliefhebber
sportverslaggever RCW
directeur Rikkingahof
Afd. Financien gem. O'werf
popgroep
folkgroep uit Burgum
 
vorige dat.
26-okt-97
12-jul-98
18-jul-98
14-sep-98
27-sep-98
15-nov-98
22-nov-98
29-nov-98
6-dec-98
20-dec-98
17-jan-99
24-jan-99
7-feb-99
21-feb-99
28-feb-99
7-mrt-99
28-mrt-99
4-apr-99
11-apr-99
25-apr-99
30-mei-99
13-jun-99
20-jun-99
27-jun-99
1-feb-98
22-mrt-98

 

De vermelde data zijn de datums van het oorspronkelijke programma en wil niet zeggen dat deze volgorde wordt gehanteerd voor komende uitzendingen.  De korte omschrijving en woonplaats zijn die zoals destijds bekend.
Mochten er onoverkomelijke bezwaren voor heruitzending zijn dan wordt u, zoals eerder vermeld, verzocht contact op te nemen met de programmamaker, henk.trox@hetnet.nl                                                                                                                        
 18-09-18

DE LEERLINGEN VAN OBS BOEKHORST ACHTER DE RADIOMICROFOONS

De kinderen van groep 7 van De Boekhorst uit Oosterwolde zijn maandag de studio van Omroep Odrie in gedoken voor de opname van Schoolradio.
Het was best spannend voor de leerlingen, maar ook een mooi avontuur. De kinderen hebben in de afgelopen weken hard gewerkt om deze twee uur durende uitzending in elkaar te zetten. Alles is door de kinderen zelf geregeld; interviews, ideeën, invulling van losse items, muziekkeuze, presentatie, PR en catering.
Op zaterdag 15 december om 10.00 uur werd het radioprogramma uitgezonden

bron: Nieuwe Ooststellingwerver

 

 

                                                                                                                            3-01-2019           

 

Oudejaarsploegen dit jaar op nieuwjaarsdag in Donkerbroek

De oudejaarsclubs en activiteitencommissies die zich met oud en nieuw bezighouden met tal van activiteiten en tradities in de desbetreffende dorpen is allang geen onbekendheid meer in vooral Ooststellingwerf en de directe omgeving. Even traditioneel als hun activiteiten is de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst op 1 januari met de lokale omroep Odrie een bekend fenomeen geworden. Elkaar op informele en geheel andere wijze ontmoeten, nieuwjaarswensen uit wisselen, maar vooral met elkaar het nieuwe jaar goed inluiden. Dat is al jaren achtereen de gedachten achter de feestelijke gelegenheid op de eerste dag van het nieuwe jaar.

Dit jaar komen zo voor de 22e achtereenvolgende op dinsdagavond 1 januari, een tiental oudejaarsclubs en activiteitencommissies uit Ooststellingwerf en de directe omgeving op uitnodiging van de lokale omroep Odrie bij elkaar. Voor de organisatie van zo’n nieuwjaarsbijeenkomst slaan de lokale omroep en de desbetreffende oudejaarsploeg, in dit geval de oudejaarsploeg De Nachtdravers uit Donkerbroek de handen ineen. De bijeenkomst van dit jaar wordt in “café Donkerbroek” gehouden. De lokale omroep is die avond van 18.00 tot 21.00 uur rechtstreeks aanwezig om verslag te doen van alles wat de desbetreffende clubs en activiteitencommissies op oudejaarsdag voor de dorpen hebben georganiseerd. En de leuke gesprekken aan tafel bij Odrie zijn altijd geanimeerd. De luisteraars zijn gelijk op de hoogte wat er in de dagen voorafgaand in de desbetreffende dorpen afspeelde en welke stunts er werden gepresenteerd.
Na de uitzending, die om 21.00 uur is afgelopen, zorgen de Nachtdravers in het café voor een muzikale en sfeervolle eerste januariavond.                                                                                                                      

top