Nederlanders staan erom bekend, dat zij eeuwig en altijd over het weer praten. Menig gesprek begint met een weerpraatje. Voor ons als lokale radio is dat ook de reden dat wij ons in de programma’s laten bijstaan door de Ooststellingwerfse “ weerprofeet” Wim Oosterloo uit Appelscha.dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door
ODRIE zend de raadsvergaderingen niet meer uit, deze zijn te volgen op de site van de gemeente.

HIER

Sinds begin 2000 zorgen een groot aantal mensen dat het tweetalige Moluks programma “Radio Siwa Lima” op de zaterdagmiddag bij Odrie in de ether komt. Nus Sahureka is de bedenker van het tweetalige programma dat binnen de grenzen van de gemeente Ooststellingwerf vanaf vijf uur te beluisteren is..

De Molukse gemeenschap in Ooststellingwerf heeft natuurlijk een grote inbreng in het programma. Hoewel het lastig te krijgen is brengt men steevast ook nieuws over de situatie op de Molukken en natuurlijk weetjes uit de eigen gemeenschap.
De berichten worden eerst in het Maleis en daarna in het Nederlands gegeven.
Radio Siwa Lima brengt politiek zwaar beladen nieuws, maar de mengeling van weetjes uit de eigen gemeenschap en Molukse muziek houdt het programma luchtig en aan de andere kant ook levendig.

Kijk ook eens op onze site: www.radiosiwalima.tk of www.siwalima.org

 
 


                                                                                                                         top
LUISTERAARS LUISTEREN NAAR ODRIE,
ODRIE LUISTERT NAAR DE LUISTERAARS!