LUISTERAARS LUISTEREN NAAR ODRIE, 
                 ODRIE LUISTERT NAAR DE LUISTERAARS!


Odrie - dat staat voor Omroep Organisatie Ooststellingwerf - 
is in de lucht sinds 16 december 1995. De gemeente Ooststellingwerf ligt centraal in het noorden van ons land, aan de Friese zijde van de grens met Drenthe
Studiolokatie : Snellingerdijk 39, 8431 EJ Oosterwolde
Telefoon ´s avonds na 7 uur : 0516-520770
Algemeen email : info@omroepodrie.nl    Klik op gele blokje voor live-stream


 

 

“schoolradio 2.0” wordt komende zaterdag ingevuld door de meester K.J.Dijkstraschool in Elsloo
In samenwerking met het enthousiaste schoolteam van de lokale omroep Odrie, die een paar keer op school is geweest om een radio-uitzending uit de doeken te doen, verzorgt komende zaterdag 16 februari de leerlingen van de meester K.J.Dijkstraschool in Elsloo de drie uur durende uitzending voor het radioprogramma “Schoolradio 2.0” bij de lokale omroep Odrie.
Het Odrie-team begeleidt de kinderen en leerkrachten niet alleen in de voorbereidingen en  tijdens de opnamen, maar ook bij de technische afhandeling van de uitzending. Het is aan de leerlingen om aan de uitzending een mooie invulling te geven. Dat blijkt altijd weer een behoorlijke klus te zijn, waarbij ieder op zich een bepaalde taak krijgt toegewezen. Belangrijk is dat ieder kind die taak krijgt, die hem/haar op het lijf geschreven is.
De uitzendingen verlopen volgens een vast format. In het eerste uur  kan men vanaf 9.00 uur luisteren naar de favoriete liedjes van de ouders van de leerlingen van groep 7 en 8. Tussen 10.00 en 12.00 uur hebben de kinderen  een gevarieerd programma voorbereid.
Spannende interviews kunnen verwacht worden met de oudste inwoner van Elsloo, Theunis Kastelein(bijna 102) en  schooldirecteur Greetje Ensing. Verder worden in de twee uur, welke onder andere ook leuke liedjes, moppen en verrassende optredens van de jeugd zelf bevatten Richard de Vos , Deborah Mesken en Jeanine Gorter geïnterviewd.

De uitzenddatum is 16 februari van 9.00 tot 12.00 uur op de lokale omroep Odrie. Te beluisteren op 106,9 in de ether en 104.1 op de kabel of via deze site
Foto: H.Betten
Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma kan worden teruggeluisterd via: Deze link
Terugluisteren ook mogelijk via www.delogten.nl


Lees meer >>

Gezellige piratenavond in Appelscha
Het zendpiratenteam, dat elke zaterdagavond bij de lokale omroep Odrie het drie uur durende programma “Terug in de ether” maakt, organiseert op zaterdag 30 maart aanstaande een gezellige piratenavond in de Lindehoeve in Appelscha. Optredende artiesten die avond zijn: Orkest Unique, Folkert en Melanie, Wiebbo en Annamarie en André Kooistra.
De opbrengst van de muziekavond komt ten goede van het  woonzorgcentrum Stellinghaven ZuidOostZorg  in Oosterwolde.
Kaarten à  € 5,00 zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij Woltinge aan de van Emstweg in Appelscha en bij de Primera, Trambaanplein in Oosterwolde. Ook tijdens de live-uitzendingen op de zaterdagavond in studio De Miente in Oosterwolde kunnen kaarten gekocht worden. Dat is gelijk een mooie gelegenheid het “team” aan het werk te zien.

Op zaterdag 30 maart worden de kaarten aan de zaal verkocht voor €7,50. De piratenavond begint om 19.30 uur.

In de jaren zeventig-tachtig van de vorige eeuw was Ooststellingwerf het bolwerk van zendpiraten. Vijf daarvan draaien iedere zaterdagavond vanuit de bovenstudio van Odrie de lekker in het gehoor liggende muziek en is in een paar jaar tijd een heel goed beluisterd programma. “Een echte piraat draait vanaf de plaat met Nederlandstalige muziek uit de jaren 60 topt 80 van de vorige eeuw” laten de medewerkers va dit programma weten. Zij hebben bij de lokale omroep Odrie de mogelijkheid gekregen de muziek de ether in te sturen.


Lees meer >>

Rechtstreeks vanuit de Lindehoeve Appelscha
Zaterdagavond 30 maart organiseert het piratenteam van het programma Terug in de Ether een Piratenfeest in de Lindehoeve in Appelscha. Artiesten die er komen zijn… orkest Unique, Folkert en Melanie, Wibo en Annemarie, en Andre Kooistra.
 Radio Odrie zendt dit Piraten feest LIVE uit voor de mensen die niet kunnen komen.
Aan dit feest is ook een goed doel gekoppeld. De opbrengst gaat naar de Zuid Oost Zorg In Oosterwolde en Appelscha voor een scootmobiel. Een aantal sponsoren hebben al een donatie gedaan. Op de avond van het feest kan natuurlijk ook nog worden gedoneerd en er zijn nog een aantal acties.
Toegangsbewijzen zijn te koop bij Primera in Oosterwolde  en bij groentewinkel Woltinge in Appelscha en natuurlijk bij het Piraten team van radio Odrie.  Voor meer info luister naar Terug in de Ether, elke zaterdagavond van 19.00 tot 22.00uur met Geert van der Heide, Arie Meijerhof, Jenny de Jong en Jan Tingen
U bent welkom 30 maart in de Lindehoeve in Appelscha vanaf 19.30 uur.


Lees meer >>

SCHOOLRADIO 2.0
Op zaterdag 2 februari is het weer tijd voor SCHOOLRADIO 2.0.
De kinderen van groep zeven van OBS “de Toekan” in Oosterwolde presenteren  dan een drie uur durende uitzending vanaf 09.00 uur. Drie uren gevuld met interviews, karaoke zang, wist-je-datjes, mooie muziek, enz.
De klassen hebben alles zelf geregeld. Alle taken verdeeld, gesprekken voorbereid, regie geregeld, etc. Het wordt een mooie en bijzondere uitzending.
 “Schoolradio 2.0” is zaterdag 2 februari live te beluisteren van 09.00 uur tot 12.00 uur ook via “streaming audio” middels het internet wereldwijd te beluisteren. Ga hiervoor naar de homepage van Odrie op: www.omroepodrie.nl.

Ook is de Odrie stream te beluisteren via https://nederlandseradio.nl/odrie/.

Terugluisteren ook mogelijk via www.delogten.nl

Verder is Odrie Radio in Ooststellingwerf natuurlijk te horen via de ether op 106.9 FM en op de kabel 104.1 FM (Ziggo).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma kan worden teruggeluisterd via: Deze link


Lees meer >>

Nieuw muziekprogramma Radio Odrie
Met DJ Richard naar de middag.

Vanaf zaterdag 12 januari neemt Richard Baasje je mee vanaf 11.00 uur tot 12.00uur naar de zaterdagmiddag. Vrolijke muziek voor na de koffie. Hedendaagse muziek maar ook de wat oudere muziek komt aan de orde. Hoofdzakelijk Engelse muziek en lekker in het gehoor liggend. Varierend  van Country, pop tot de blues.
Uit Den Haag komt Richard van Halteren. Maar op de radio heet hij DJ Richard Baasje. Muziek is zijn hobby. Ook op de zondagavond draait Richard op de interradio  zender Draai-Gigant. Richard wil graag met zijn muziek ook de lokale bevolking van de gemeente  Ooststellingwerf bereiken. En dan zit je goed bij de lokale omroep Odrie uit Oosterwolde Frl.


Lees meer >>

Met Dj Richard naar de middag
Een muziek programma op de zaterdag ochtend van 11:00-12:00, u hoort tijdens dit programma de beste Blues, Jazz, Soul en Rock Hits van toen en nu, tijdens dit programma wordt ook met enig regelmaat aandacht besteedt aan lokale artiesten en/of bands uit de regio Friesland, Groningen, Drenthe...
Aangezien dat Dj Richard volledig nieuw is met dit concept is hij ten alle tijden nog opzoek naar lokale artiesten en bands, dus via deze weg wil hij ook een oproep doen om uw muziek in te sturen dat kan als u een cd heeft naar het adres van radio odrie, en als dat Mp3´tjes zijn naar de volgende mail adres
rvanhalteren4@gmail.com met daarbij de naam van Band/Artiest.
Mocht u nou bepaalde nummers hebben die u graag wilt horen, en die binnen dit genre passen dan kunt u die ook naar de bovenstaande e-mail toe sturen dan wordt het nummer de week na dat u het toegestuurd heeft uitgezonden in het programma.

Dus ik wil via deze weg wil Dj-Richard u veel luister plezier wensen hier bij Radio Odrie.


Lees meer >>

Brasserieuitzendingen “Muziek met Trox” op herhaling!
Programmamaker Henk Trox van Lokale Omroep Odrie heeft het voornemen komend winterseizoen een aantal opnames die zijn opgenomen in de periode eind 1997 tot april 2000 opnieuw te gaan uitzenden. De bedoeling is om deze te gaan uitzenden op de “oude” tijden, iedere zondag van 12.00 tot 14.00 uur. Te beginnen op 7 oktober 2018. De voorlopig laatste uitzending is op 31 maart 2019.
Aangezien er gasten bij zullen zijn die niet meer in ons midden vertoeven of die zichzelf niet (meer) op de radio willen horen, wordt de namenlijst gepubliceerd (zie hieronder).
Mochten er bezwaren zijn voor heruitzending dan worden belanghebbenden verzocht zich in verbinding te stellen met de programmamaker via email-adres henk.trox@hetnet.nl

Lijst met mogelijke kandidaten “Muziek met Trox” waarvan de uitzendingen nog bij Odrie in het archief aanwezig zijn:
Terug luisteren mogelijk via www.delogten.nl/pagina/mmtbrasserie.htm


Lees meer >>

Luisteren met Windows 10

Lees meer >>

Vacatures
Secretaris van het bestuur.

Nadere informatie over de functie van secretaris van het bestuur van de omroep.
Je maakt volwaardig deel uit van het bestuur, dat bestaat uit 6 personen. Er wordt gemiddeld 1 keer per maand vergaderd. De taak van de secretaris bestaat in nauw overleg met de andere leden van het bestuur, maar vooral met de voorzitter o.a. uit:
 Het opstellen van de agenda en de uitnodiging voor de bestuursvergadering
 Het notuleren tijdens de bestuursvergaderingen
 Het bijhouden van de actielijst en de nakoming van de actiepunten.
 Verzorgen van eventuele correspondentie (schriftelijk en email), voortvloeiend uit de bestuursvergadering.
 Deze functie is op vrijwillige basis, evenals alle medewerkers bij Odrie
Ben je geïnteresseerd in (één van) deze functies, stuur dan een email naar

info@omroepodrie.nl t.a.v. het bestuur, of neem contact op met de voorzitter Arie den Blanken, tel. 06-51 58 20 74.

Lees meer >>

SHANTY CAFE, POPPODIUM, Muziek met Trox

Playlist e.d. zie : www.shantycafe.nl
Nu ook Muziek met Trox op www.delogten.nl
POPPodium en Aan Tafel Met Muziek zie : 
www.delogten.nl

 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
“schoolradio 2.0”
Gezellige piratenavond in Appelscha
Rechtstreeks vanuit de Lindehoeve Appelscha
schoolradio
Nieuw muziekprogramma Radio Odrie.
Met Dj Richard naar de middag
Brasserieuitzendingen “Muziek met Trox” op herhaling!
Afspelen met Windows 10
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact