LUISTERAARS LUISTEREN NAAR ODRIE, 
                 ODRIE LUISTERT NAAR DE LUISTERAARS!


Odrie - dat staat voor Omroep Organisatie Ooststellingwerf - 
is in de lucht sinds 16 december 1995. De gemeente Ooststellingwerf ligt centraal in het noorden van ons land, aan de Friese zijde van de grens met Drenthe
Studiolokatie : Snellingerdijk 39, 8431 EJ Oosterwolde
Telefoon ´s avonds na 7 uur : 0516-520770
Algemeen email : info@omroepodrie.nl    Klik op gele blokje voor live-stream


 

 

Luisteren met Windows 10

Lees meer >>

Lijsttrekkers gaan zich inzetten voor duurzaamheid ,wonen en gaan meer luisteren naar de bevolking
De Lokale omroep Odrie heeft de afgelopen drie opeenvolgende zaterdagen, in een twee uur durend politiek programma, veel aandacht besteed aan de  gemeenteraadsverkiezingen. Het thema van alle drie uitzendingen was: “Is er nog iets te kiezen in onze gemeente?”. Hoewel de verschillen binnen de partijpolitiek niet erg groot zijn, bleek dat alle partijen toch vonden dat er wel wat te kiezen was in Ooststellingwerf.
In de eerste uitzending werd een podium gegeven aan de jongelingen op de lijst. Zij waren heel duidelijk en willen gaan voor brede samenwerking. Een week later was het de beurt aan de huidige fractievoorzitters. Zij kregen de gelegenheid de afgelopen vier jaar te evalueren en over hun eigen inbreng verantwoording af te leggen. Ook keken zij al vast naar de toekomst.


Lees meer >>

LIJSTTREKKERSDEBAT BIJ DE LOKALE OMROEP ODRIE
De Lokale omroep Odrie heeft drie zaterdagen, in een twee uur durend programma, veel aandacht besteed aan de gemeenteraadsverkiezingen. De radio is bij uitstek het medium om te laten horen waar de politieke partijen voor staan, hoe ze luisteren naar de bevolking en hoe ze van plan zijn daar een invulling aan te geven.
In de eerste uitzending werd een podium gegeven aan de jongelingen op de lijst. Zij waren heel duidelijk en willen gaan voor brede samenwerking. Een week later was het de beurt aan de huidige fractievoorzitters. Zij kregen de gelegenheid de afgelopen vier jaar te evalueren en over hun eigen inbreng verantwoording af te leggen.
Afgelopen zaterdag zaten alle lijsttrekkers om de tafel. Dat was een nieuwe groep mensen die veelal toch dezelfde ideeën hebben om te komen tot tot een een gemeente waarin het goed toeven is voor inwoners en toeristen. Natuurlijk zijn er nuanceverschillen. Vaak heeft dat met financiën te maken. De ene partij wil meer investeren dan de andere. Alle partijen hebben het verbeteren van de duurzaamheid hoog in het vaandel, waarbij het ook van belang is dat iedere bewoner zich bewust is van het gebruik van de energie.
Ook kwam de functie van de wethouders ter sprake. Onze gemeente heeft momenteel drie wethouders. Wettelijk mag onze gemeente maximaal, op basis van het aantal inwoners, vier wethouders hebben. Ook in dat geval speelt geld een rol. Daarnaast werd duidelijk dat een  wethouder bestuurlijke ervaren moet zijn.
De lijsttrekkers discussieerden aan de hand van stellingen diverse thema’s, ze mochten natuurlijk hun eigen originele boodschap en visie uitdragen in de hoop stemmen te winnen voor de eigen partij.
Het thema van de uitzending was: “Is er nog iets te kiezen in onze gemeente?”
Het antwoord was bevestigend. Het belangrijkste, en daar was men het unaniem over eens, is de hoop dat Ooststellingwerf gaat stemmen.
Op de verkiezingsavond sluit de lokale omroep Odrie haar uitzendingencyclus af met een live-uitzending vanuit het gemeentehuis op 21 maart, vanaf 22.00 uur.


Lees meer >>

DEBAT HUIDIGE FRACTIEVOORZITTERS
Op 3 maart waren de hoogst genoteerde jongeren op de kieslaijsten onze gasten. Op 10 maart waren de huidige fractievoorzitters te gast.
Het werd een mooie uitzending. De afgelopen vier jaar werden geëvalueerd en al snel bleek dat niet iedereen er hetzelfde over dacht. In de twee uur durende uitzending, waarin verschillende thema´s aan de orde kwamen, gebeurde het regelmatig dat iedereen tegelijk het woord wilde hebben. Toch bleek dat, ondanks de meningsverschillen, er veel respect voor elkaar is. Van de acht aanwezige fractievoorzitters is alleen Tammo Munting van D66 ook dit keer de lijsttrekker. Alle andere fractieleiders doen een stapje terug op de kieslijst, of stoppen. Meine Jansma van de ChristenUnie stopt na een raadsperiode van maar liefst 17 jaar.
Op  zaterdag 17 maart is er weer een uitzending van 11 tot 1. Alle lijsttrekkers zullen aanwezig zijn. Dat belooft op voorhand al pittige discussies. Odrie is er klaar voor en hoopt dat u dan gaat luisteren.


Lees meer >>

Lokale omroep natuurlijk ook aanwezig op de verkiezingsavond
De lokale omroep Odrie zal natuurlijk weer present zijn op de sfeervolle gemeentelijke verkiezingsavond, die op woensdag 21 maart aanstaande in het gemeentehuis in Oosterwolde wordt gehouden. Die avond doet Odrie rechtstreeks verslag van het verloop van de uitslagen van de verkiezingen. Dat zal vanaf 22.00 uur vanuit de raadszaal van het gemeentehuis in Oosterwolde worden gerealiseerd met live verslag en ter plekke met interviews met de mensen uit de Ooststellingwerfse politieke arena.


Lees meer >>

Jongeren van de politieke partijen gaan er voor om meer samen te doen
“Veel meer gezamenlijk optrekken, een veel betere- en vroegtijdige communicatie bij zaken die de Ooststellingwerfse inwoners aangaan en meer doen om de regelgeving en voorschriften minder te doen zijn”, waren een paar statemens die acht jongeren van de acht verschillende politieke partijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen in Ooststellingwerf deelnemen  zaterdagmorgen in de eerste van drie achtereenvolgende politieke uitzendingen die de lokale omroep Odrie organiseerde, brachten.  
Welke topics moeten er na de verkiezingen zéker op de agenda? Acht jongeren van de politieke partijen in Ooststellingwerf  gingen met elkaar in gesprek over verkiezingsproblematiek en de interesse t.a.v. de jongeren. “hoe gaan we ze meer bereiken, hoe gaan we ze meer betrekken en wat kunnen we samen doen om de jeugd een stem te kunnen geven. Jongeren zouden politiek interessanter vinden als het er aantrekkelijker, vlotter en eigentijdser uitziet.


Lees meer >>

Recept Maart
Voor 4 personen

400-500 gram verse pasta
125 ml slagroom ( ongezoet)
1 biologische citroen
150 gram Parmigiano Reggiano vers geraspt

Kook de pasta in ruim water met 10 gram zout.
Verwarm  in een pan zachtjes de room met een snufje zout. Inkoken hoeft niet.
Was de citroen en rasp wat van de schil heel dun boven de roompan.
Alleen het geel gebruiken van de citroen. Voeg wat gemalen peper toe.
Giet de pasta af, meng met de citroenroom en serveer met de geraspte Parmigiano en op smaak gebrachte rucola sla.

Met vriendelijke en culinaire groet, Imke Gerritsen

Culivents
www.puurculivents.nl
info@puurculivents.nlLees meer >>

KINDEREN VAN DE TOEKAN MAKEN MOOIE RADIOUITZENDING.
De kinderen van groep 7a en 7b van ons De Toekan zijn al een paar weken druk bezig met de voorbereiding van hun eigen Schoolradio 2.0 uitzending. Zelf alles regelen was het doel en samen komen tot een mooie uitzending. Het resultaat mag er zijn. Prachtige interviews over de school, over werken in een kaasfabriek, over de verkoop van ambulances en een heel mooi gesprek met wielrenster Aleida Norbruus. Daarnaast is er prachtig gitaar- en blokfluitspel, zijn er mooie moppen gezocht en is er een heel mooi voorleesverhaal. Daarnaast hebben ze onderling gezocht naar Waar ben je goed in. De taken werden verdeeld en de uitzending is de moeite waard om beluisterd te worden.
Op zaterdagochtend  24 maart van 10 tot 12 is de uitzending.

Terugluisteren is mogelijk via deze link

Lees meer >>

Gemeenteraadsverkiezingen 2018,  Odrie is erbij!
In verband met de Gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart worden gehouden houdt  lokale omroep Odrie u op de hoogte en wil een poging doen zoveel mogelijk mensen hun stem te laten uitbrengen.
In aanloop op die verkiezingen zendt Odrie drie politieke programma’s uit vanuit de studio. Dat gaan we doen op drie achtereenvolgende zaterdagen, 3, 10 en 17 maart van 11.00 uur tot 13.00 uur. Odrie-verslaggevers Hendrik Betten en Hans Koopmans  gaan u informeren over de onderwerpen welke er spelen binnen de gemeente Ooststellingwerf.
Ook kunt u horen welke politieke partijen in de gemeente meedoen aan de verkiezingen en kennismaken met de kandidaat raadsleden.
Op de verkiezingsavond van 21 maart zal Odrie vanaf 22.00 uur veel aandacht besteden aan het verloop van de uitslagen en hierbij uitgebreid verslag doen vanuit de Raadszaal in het Gemeentehuis van Oosterwolde.


Lees meer >>

SEIZOEN 2018    BRASSERIE "MUZIEK MET TROX"

uitz. datum gast omschrijving   datum oud
07-jan-18
14-jan-18
21-jan-18
28-jan-18
04-feb-18
11-feb-18
18-feb-18
25-feb-18
04-mrt-18
11-mrt-18
18-mrt-18
25-mrt-18
01-apr-18
Evert de Boer
Maarten Broekhuizen
Bert Donker
Chris Greaves Lord
Jaap van der Werff+
Johan Boxem
Franke Kooistra
Sietske Bloemhoff
Hans Gorter
Hans Waal
Victor Koster
Arend Doornhein
Dejavu
zorgboerderij
dir. Sloop- en bergingsbedrijf
leerkracht
folk muzikant
oud-directeur OBS Oostenburg
drummer Bricquebec
leerkracht De Riemsloot
Stellingwarver Schrieversronte
muziekliefhebber
muziekproducer
poëtisch tekstschrijver/ meubelmaker
organist dorpskerk
popgroep
  14-mrt-99
05-apr-98
10-mei-98
12-apr-98
29-mrt-98
24-mei-98
23-mei-99
28-jun-98
07-jun-98
4-okt-98
25-okt-98
13-sep-98
14-dec-97
Terug luisteren mogelijk via : www.delogten.nl/pagina/mmtbrasserie.html

Lees meer >>

Biocentrum bij Odrie
Op 1 december j.l. is de bouw begonnen van het Bioscentrum .
Op die dag ging de eerste schop de grond in van dit door Paul de Ruiter Architects  ontworpen en opzienbarende kenniscentrum voor biosbased economy.
In de maanden daarna zal deze  ontmoetingsplek  voor bedrijfsleven, onderwijs en overheid gestalte krijgen.
En op deze dag is de spijkerbroeken campagne  ook van start gegaan. U kunt de oude spijkerbroeken inleveren bij winkels bedrijfpanden en openbare gebouwen. En wij van de Lokale Omroep gaan dit projeckt het hele jaar volgen
Op de 3e donderdag van de maand om 18.40 uur  wordt het uitgezonden.


Lees meer >>

Brasserieuitzendingen “Muziek met Trox” op herhaling!
Programmamaker Henk Trox van Lokale Omroep Odrie heeft het voornemen komend winterseizoen een aantal opnames die zijn opgenomen in de periode eind 1997 tot april 2000 opnieuw te gaan uitzenden. De bedoeling is om deze te gaan uitzenden op de “oude” tijden, iedere zondag van 12.00 tot 14.00 uur. Te beginnen op 7 januari 2018. De voorlopig laatste uitzending is op 1 april 2018.
Aangezien er gasten bij zullen zijn die niet meer in ons midden vertoeven of die zichzelf niet (meer) op de radio willen horen, wordt de namenlijst gepubliceerd (zie hieronder).
Mochten er bezwaren zijn voor heruitzending dan worden belanghebbenden verzocht zich in verbinding te stellen met de programmamaker via email-adres henk.trox@hetnet.nl


Lees meer >>

Vacatures
Secretaris van het bestuur.

Nadere informatie over de functie van secretaris van het bestuur van de omroep.
Je maakt volwaardig deel uit van het bestuur, dat bestaat uit 6 personen. Er wordt gemiddeld 1 keer per maand vergaderd. De taak van de secretaris bestaat in nauw overleg met de andere leden van het bestuur, maar vooral met de voorzitter o.a. uit:
 Het opstellen van de agenda en de uitnodiging voor de bestuursvergadering
 Het notuleren tijdens de bestuursvergaderingen
 Het bijhouden van de actielijst en de nakoming van de actiepunten.
 Verzorgen van eventuele correspondentie (schriftelijk en email), voortvloeiend uit de bestuursvergadering.
 Deze functie is op vrijwillige basis, evenals alle medewerkers bij Odrie
Ben je geïnteresseerd in (één van) deze functies, stuur dan een email naar

info@omroepodrie.nl t.a.v. het bestuur, of neem contact op met de voorzitter Arie den Blanken, tel. 06-51 58 20 74.

Lees meer >>

SHANTY CAFE, POPPODIUM, Muziek met Trox

Playlist e.d. zie : www.shantycafe.nl
Nu ook Muziek met Trox op www.delogten.nl
POPPodium en Aan Tafel Met Muziek zie : 
www.delogten.nl

 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Afspelen met Windows 10
Lijsttrekkers gaan zich inzetten voor duurzaamheid
LIJSTTREKKERSDEBAT
Fractievoorzittersdebat
Lokale omroep natuurlijk ook aanwezig op de verkiezingsavond
Gemeente verkiezing1
recept maart
KINDEREN VAN DE TOEKAN MAKEN MOOIE RADIOUITZENDING.
Gemeenteraadsverkiezingen 2018, Odrie is erbij!
BRASSERIE
Biocentrum bij Odrie
Brasserieuitzendingen “Muziek met Trox” op herhaling!
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact