De 1e januari gelijk lokaal nieuws van de bovenste plank
Oudejaarsploegen bij Odrie

Het houdt de gemoederen in vooral Zuidoost Friesland ieder jaar toch weer bezig. Waarmee komen de oudejaarsploegen in de vroege uren van nieuwjaarsdag op de proppen?  En is de boodschap ditmaal ludiek of serieus? Gelijk op de avond van nieuwjaarsdag worden de oudejaarsverenigingen en activiteitencommissies uit de diverse dorpen door de lokale omroep Odrie uitgenodigd om hun verhalen naar buiten te brengen. Lokaler dan lokaal kon niet gebracht worden op de 1e januari tijdens de 22e achtereenvolgende feestelijke bijeenkomst.
De vijftig jaar bestaande oudejaarsgroep “De Nachtdravers” kreeg er afgelopen jaarwisseling dan ook een extra taak erbij om te organiseren. Zij waren namelijk op nieuwjaarsdag aan de beurt om op uitnodiging van de lokale omroep Odrie ’s avonds alle oudejaarsverenigingen uit de buurt te ontvangen. Dat gebeurde in het sfeervolle Café Donkerbroek.

De Vesiviusclub Elsloo

Voor de oudejaarsverenigingen uit de regio, want naast Ooststellingwerfse oudejaarsclubs, zijn ook die uit Zorgvlied, Boyl en Oosterstreek aanwezig, zien de  gezellige nieuwjaarsborrel als een extra dimensie aan het nieuwjaargebeuren. Een evenement waar iedereen elkaar de grote verhalen vertelt over hun activiteiten en stunts. Ook een soort jaarlijkse reünie voor de verenigingen, die veelal compleet en soms met aanhang aanwezig zijn. Het was ook dit jaar weer propvol in het sfeervolle café.

De clubs brengen aan tafel bij Marry de Vos en Hendrik Betten in een drie uur durende live-uitzending zijn/haar verslag van afgelopen jaar op de radio ten gehore. Hier en daar met een knipoog, veelal ludiek, dan weer serieuze zaken en toch ook lokaal-informatief. Ook de oudgedienden Rene Dam en Sietse Dijkstra kwamen opdraven en droegen een steentje bij om over hun tijd bij de Nachtdravers te praten.

Nadat alle verenigingen op de radio verslag hebben gedaan, wordt de avond en nacht afgesloten met een gezellig gezamenlijk feest dat veelal tot de kleine uurtjes duurt. Dat was ook dit keer weer in Donkerbroek het geval. Volgend jaar trekken de oudejaarsclubs uit de regio gezamenlijk voor deze traditie naar Langedijke, waar de actieve club De Klimop de gastheer zal zijn.
   
  ´t Zwaantje Boyl
 
  De Klimop
 
  De Olde Togers   Oosterstreek
 
  Geitefok Oldeberkoop
 
  HOP Haule
 
  Korhoenders Fochteloo
 
  MOP Makkinga
 
  Nachtdravers Donkerbroek
 
  Tied Zat Zorgvlied
  Fofo´s Hendrik Betten


[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact