Recept mei : Pinsksterbollen
Ingrediënten voor 10 bollen:
25o gram bloem
1 zakje gist
ongeveer 150 cl lauwe melk
5 eetlepels suiker
70 gram roomboter kamertemperatuur
150 gram rozijnen
mespuntje kaneel
mespuntje kardemom
mespuntje vanille (merg)
theelepel zout
Roomboter & stroop voor bij het serveren

Bereiding:

Verwarm de melk tot deze lauw is, voeg 1 eetlepel suiker toe en het zakje gist.
Doe de bloem in een kom en voeg de zout, suiker, vanille, kaneel en de kardemom toe. Meng alles goed door elkaar. Zodra de gist begint te schuimen voeg je het melk/gistmengsel toe. Kneed de zachte boter door het deeg met één hand.
Kneed het een paar minuten door tot het een mooi samenhangend deeg is geworden. Dek de kom af met een stukje folie of een theedoek en zet dit op een warme plaats om te rijzen.
Laat 45 minuten rijzen, na de eerste rijs voeg je de rozijnen toe en kneed nogmaals goed door. Laat opnieuw 45 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een taartvorm in met roomboter en strooi er wat bloem in. (klop het overtollige bloem eruit)
Maak 10 kleine bolletjes van het deeg en zet deze tegen elkaar in de taartvorm.
Bak ze af in 20 minuutjes en serveer (lauw)warm met roomboter en stroop.

Eetsmakelijk!



[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Afspelen met Windows 10
Pasteitjes de Santa Clara
BELANGRIJK!!!!
Biocentrum bij Odrie
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact