Jongeren van de politieke partijen gaan er voor om meer samen te doen
“Veel meer gezamenlijk optrekken, een veel betere- en vroegtijdige communicatie bij zaken die de Ooststellingwerfse inwoners aangaan en meer doen om de regelgeving en voorschriften minder te doen zijn”, waren een paar statemens die acht jongeren van de acht verschillende politieke partijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen in Ooststellingwerf deelnemen  zaterdagmorgen in de eerste van drie achtereenvolgende politieke uitzendingen die de lokale omroep Odrie organiseerde, brachten.  
Welke topics moeten er na de verkiezingen zéker op de agenda? Acht jongeren van de politieke partijen in Ooststellingwerf  gingen met elkaar in gesprek over verkiezingsproblematiek en de interesse t.a.v. de jongeren. “hoe gaan we ze meer bereiken, hoe gaan we ze meer betrekken en wat kunnen we samen doen om de jeugd een stem te kunnen geven. Jongeren zouden politiek interessanter vinden als het er aantrekkelijker, vlotter en eigentijdser uitziet.

Op initiatief van de ChristenUnie werd de geopperde zienswijze om na de verkiezingen in dezelfde samenstelling met elkaar eens samen in een grote auto te stappen om over het voorgaande te brainstormen en met voorstellen te komen gezamenlijk onderschreven.
Ook  het voorstel om een digitaal panel in te stellen om de jeugd beter te bereiken, meer interesse te kweken en mee te laten denken vonden de jeugdigen eensluidend een must.   In dat vlak meer doen met de sociale media werd zo-wie-zo onderschreven. En er moet volgens de jeugdige politici zeker een stemwijzer in Ooststellingwerf komen.
De acht jongeren uit het politieke landschap onderschreven allen het thema dat Odrie aan de politieke uitzendingen had gegeven namelijk “is er nog wel wat te kiezen in Ooststellingwerf” en dat deden ze aan het eind van de uitzending met een originele boodschap aan de luisteraar. Die kon die morgen ook alvast de prognoses voor het aantal zetels per partij voor de 21 raadszetels van de diverse partijen horen.
Het Odrie-presentatorduo Hendrik Betten en Hans Koopmans liet de nieuwe politici niet alleen aan het woord over hun motivatie om de politiek in te gaan en welke idealen men zelf wil na streven, maar ook hoe men dacht om op diverse vlakken de mogelijkheden en oplossingen te vinden. Verschillende items met aandacht voor onder meer duurzaamheid, wonen, werkgelegenheid, zonnepanelen op vooral de daken, niet al te hoge windmolens en de aanpak om vervuiling door blikjes en PET-flessen tegen te gaan en het invoeren van statiegeld daarop om maar wat te noemen, leverde veel gesprekstof op.
Komende zaterdagmorgen, de 10e maart, komen alle negen huidige fractievoorzitters bij Odrie om tafel  om nog eens de politieke loopbanen door te nemen, hun zegje te laten doen over de afgelopen vier jaar en met elkaar in discussie gaan over hetgeen de opvolgers voor Ooststellingwerf niet mogen vergeten.
Op de laatste zaterdag, de 17e maart, de slotuitzending vier dagen voor de verkiezingen, zitten alle acht lijsttrekkers, waarvan zeven nieuwe, van de deelnemende politieke partijen in Ooststellingwerf aan tafel bij Odrie om over uiteenlopende onderwerpen die in de gemeente Oostellingwerf nu en in de toekomst spelen te discussiëren.

Alle bijeenkomsten worden in de voorkamer van de studio van de lokale omroep van 11 tot 13 uur live-gemaakt en gelijke tijd ook uitgezonden.
De uitzendingen zijn via de Lokale Omroep Odrie (Ether 106.9 FM en Kabel 104.1 FM) te beluisteren.

[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Nieuw muziekprogramma Radio Odrie.
Met Dj Richard naar de middag
Oudejaarsploegen bij Odrie
Brasserieuitzendingen “Muziek met Trox” op herhaling!
Afspelen met Windows 10
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact