Recept Februari
Wentelteefjes van Suikerbrood/Sûkerbôle
Ingrediënten:
1 ei
150 ml volle melk
½ theelepel kaneel
6 sneetjes suikerbrood
50 gram roomboter
Scheutje Sûkerbôle likeur of Fryske Dúmkes likeur

Bereiding:
Klop in een diepbord of grote kom het ei met de melk, likeur en kaneel los.
Plakken suikerbrood diagonaal halveren  en door het eimengsel wentelen.
In een koekenpan wat roomboter verhitten. Bak de stukjes suikerbrood op matig vuur goudbruin. (halverwege keren)

Serveertips:
-Heerlijk met karamelsaus met Berenburg
-Bolletje Fryske Dúmkes ijs
-Nectarine en perzikkwark

Chocolade-truffel crème

Ingrediënten

•    300 gram pure chocolade (min. 72% cacao)
•    100 gram crème fraîche
•    150 gram roomboter op kamertemperatuur
•    25 ml (Eventueel Grand Manier )
•    Hazelnoten (geroosterd)
•    Blauwe bessen

Bereidingswijze
Chocoladecouverture: Breek de chocolade in kleine stukken en smelt deze au bain-marie.
De crème, kook de crème fraîche ongeveer 1 minuut in een sauspan. Zet op een koele plaats tot de room is afgekoeld tot 35-40 graden. Schenk de afgekoelde room bij de gesmolten chocolade terwijl u voortdurend roert. Blijf roeren tot er een homogene massa is ontstaan. Laat iets terug koelen. De roomboter, Klop de roomboter met een mixer tot deze luchtig en romig is. Voeg al kloppend beetje bij beetje het chocolade roommengsel toe met de Grand Manier. Als het mengsel romig en glanzend is , is het klaar voor gebruik.
Schep het mengsel in een spuitzak en spuit in mooie glaasjes of op dessertbordjes de chocolade-truffel crème op. Garneer met geroosterde hazelnoten en blauwe bessen.

Serveertip

Met sinaasappel confituur

Eetsmakelijk!

info@puurculivents.nl
www.puurculivents.nl

[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Afspelen met Windows 10
BELANGRIJK!!!!
Taartje met voorjaarsgroenten
Biocentrum bij Odrie
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact