Oudejaarsploegen weer bij elkaar, maar nu in Waskemeer
De kruiddampen van het carbidschieten waren op nieuwjaarsdag amper opgetrokken of Waskemeer werd in de avond overspoeld met een tiental oudejaarsclubs, die op uitnodiging van de lokale omroep Odrie naar het dorpshuis ’t Ald Leger kwamen. Elkaar op informele en geheel andere wijze ontmoeten, nieuwjaarswensen uit wisselen, maar vooral met elkaar het nieuwe jaar goed inluiden. Dat is al jaren achtereen de gedachten achter de feestelijke gelegenheid op de eerste dag van het nieuwe jaar. En dat pakken de jongeren van de dorpen elk jaar maar wat graag op.
Voor de organisatie van zo’n  nieuwjaarsbijeenkomst slaan de lokale omroep en de desbetreffende oudejaarsploeg, in dit geval de Hauler Oudejaars Ploeg (HOP) de handen ineen. De ploeg uit Haule was dit keer aan de beurt om de nieuwjaarsploegen te ontvangen en moest, doordat de accommodaties in eigen dorp niet beschikbaar waren, uitwijken naar dorpshuis in Waskemeer. Omdat het daar gehouden werd had de lokale omroep gezorgd dat er ook een Waskemeer’s tintje aan de live uitzending hing. In het laatste half uur mochten konden de vertegenwoordigers van De Beer van Waskemeer en het muziekfestival P’optimaal aanschuiven om hun organisaties in een breder context te brengen.

De oudejaarsclubs en activiteitencommissies die zich met oud en nieuw bezighouden met tal van activiteiten en tradities in de desbetreffende dorpen is allang geen onbekendheid meer in vooral de regio Zuidoost Friesland. Even traditioneel als hun activiteiten is de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst op 1 januari met de lokale omroep Odrie een bekend fenomeen geworden.
Al meer dan twintig jaar weet de lokale omroep Odrie de oudejaarsploegen in Zuidoost Friesland en Zorgvlied op die eerste januari bij elkaar te brengen voor de jaarlijkse nieuwjaarsuitzending. Een soort reunieachtige bijeenkomst, die voor velen zelfs als even belangrijk is als de nieuwjaarsborrel op zich. Daar waar de oudejaarsploegen elkaar de loef afsteken als het gaat om spectaculaire stunt en mooie dorpsactiviteiten en gulle gaven is het die avond veelal een harmonieus geheel.
Grote gangmakers en organisatoren van dit samenscholen zijn Marry de Vos en Hendrik Betten, die met hun ondersteunend team van Odrie sinds vorig jaar zelfs tien clubs en commissies uit de dorpen in een drie uur durende programma voor hun rekening nemen. Veel nieuwjaarsactiviteiten en ontvreemdingsstunts waren de afgelopen maanden tot vlak voor de jaarwisseling al in voorbereiding. Na het nieuws te hebben gelezen over tal van verdwijningen is het altijd de vraag of die zomaar in de Zuidoosthoek van de provincie boven water komen
Het Odrieduo wil iedere eerste januari van desbetreffende clubs het naadje van de kous van hun activiteiten van oud-op-nieuw in de dorpen weten. En die worden hen maar wat graag gegeven door de geanimeerde- en leuke gesprekken aan tafel. Op-to-date zijn de luisteraars gelijk op de hoogte wat er in de dagen voorafgaand in de desbetreffende dorpen afspeelde en welke stunts er werden gepresenteerd.
Volgend jaar kan, op uitnodiging van de jubilerende club “De Nachtdravers”,  Donkerbroek zoch op de eerste januari opmaken voor de komst van de oudejaarsclubs.
 Foto´s : Koert Donker
 

[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
schoolradio
Recept december
Brasserieuitzendingen “Muziek met Trox” op herhaling!
Biocentrum bij Odrie
Afspelen met Windows 10
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact