Donderdagavond 14 Juni een Gospeltime special met zangeres Odette.
 
Donderdag 14 juni is in de rechtstreekse uitzending van het programma Gospeltime, de gast zangeres Odette.
Odette vertelt over haar achtergrond en wat muziek voor haar betekent en met name Gospelmuziek bij de band "Seven", maar ook om muziek (songs) te maken vanuit het dagelijkse leven.
Vanuit het laatste heeft ze een eigen album / cd uitgegeven "Mickey Finn", en is inmiddels verkrijgbaar, een echte aanrader!!!!
Het eerste nummer dat ze geschreven heeft, "Enough" staat niet op de cd, maar is wel te beluisteren via Youtube 
http://youtube/9iK5MPaV17k , over de achtergrond van haar songs praten we  en natuurlijk laten we ook songs van haar debuut cd "Mickey Finn" horen.
 
Haar muzikale leven maakte een grote verandering mee nadat ze een cd-tje opgenomen had en deze door gestuurd werd naar Gerald Troost en het terecht kwam bij Ralph van Manen, de terechte stroomversnelling in het muzikale leven, daar praten we ook over.
 
Veel meer valt er over te schrijven, zie hiervoor ook haar bijgevoegde  biografie, maar het is beter om het uit te laten komen in een Gospeltime special, met gesprek en haar muziek.
Tijdens een concert van Ralph van Manen in Haulerwijk, zong ook Odette enige songs en dan is de uitnodiging voor een Gospeltime special heel terecht, want zo´n concert heeft een duidelijke inhoud waar je met elkaar van kunt genieten, zowel van de zangeres als met elkaar zingen.
 
De persoonlijke website van Odette is;
http://www.odette.nu 
 
Mocht u de rechtstreekse uitzending moeten missen, de herhaling van het programma Gospeltime is op zondagmiddag 17 Juni van 17.00 - 18.00 uur.
Voor meer info over de site van gospelgroepen/zangeressen/zangers zie bij muziek / gospeltime.

Hi,


Ik ben Odette. Ik ben al bezig met muziek zolang ik me kan herinneren en zing, schrijf, cover, dans, begeleid en maak muziek vanuit mijn gevoel. Ik ben opgegroeid in een klein dorpje aan de oostkant van het land genaamd Heerde. Een dorpje met weinig inwoners, uitgestrekte heide en grote bossen.
Ik was altijd dat meisje dat onder de les korte verhaaltjes schreef en werd hier vaak op aangesproken in de klas, maar ik kon er niets aan doen. Toen ik 12 werd, ben ik gaan optreden met mijn nichtje. Dat was geweldig! Creatief-zijn met nummers, zoals het verzinnen van tweede stemmen. Ik merkte dat mijn interesse voor muziek steeds serieuzer begon te worden en ik begon op allerlei manieren op te treden.
Ademhalen
Rond mijn zeventiende ben ik flauwgevallen en door mijn val kwam ik met mijn hoofd op een betonnen vloer terecht, waardoor ik een zware hersenkneuzing opliep. Mijn wereld kwam in één klap stil te staan. Door de val kon ik niet meer goed lopen en spreken. Dit zette me met beide benen op de grond en het maakte mij er bewust van hoe mooi, bijzonder en belangrijk het leven eigenlijk voor me is.
Muziek ervaar ik als ademhalen. Een behoefte die ik altijd - en toen vooral - heb. Tijdens mijn revalidatie leerde ik gevoelens en emoties van me af te schrijven in nummers en stapte ik vaker achter de piano. Melodieën leken door mijn hoofd te tollen. Meer dan ooit. Het leek allemaal vanzelf te gaan. Muziek was mijn houvast en dat is het sindsdien nog steeds.
Het zingen leek na de val natuurlijker te gaan, alsof er iets veranderd was. Mijn zusje gaf mij als cadeau dat ik een aantal eigen nummers op kon nemen in een studio. En zo kwam één van mijn nummers terecht bij zanger en componist Ralph van Manen. De volgende dag werd ik gebeld voor een afspraak. In maart 2011 tekende ik een contract en nu zijn we op het punt dat mijn eerste album “Mickey Finn” af is. Samen met Bruce R.F. Smith, Lee Ann Vermeulen en een fantastisch en positief team mensen hebben we een superproject opgezet. Na maanden van schrijven, melodieën verzinnen en recorden van powerpop-rock nummers en verstilde ballads, ben ik erg blij en enthousiast over het eindresultaat.
Ik hoop dat jullie er net zo enthousiast over zijn als ik!

Ik zal altijd het meisje blijven dat na een drukke dag achter de piano kruipt en schrijft over de gebeurtenissen van die dag. En dat zal nooit ophouden, daarvoor is de muziek te mooi.
Xxx
Odette

[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact