Aan tafel met… Shady Lane


Vrijdag  is er een nieuwe uitzending van Aan tafel met…Dit keer met de band Shady Lane. Een alternatieve rockband die zijn oorsprong vind  in Makkinga. Vanaf 2000 is de band zich uitsluitend gaan richten op eigen werk. Flinke spanningsbogen, melancholie, verrassende melodieën en dynamiek zijn sleutelwoorden voor deze rockband. De laatste EP "Closer", opgenomen in studio Lucan en geproduceerd door Hans Elmers, is weer een stap dichterbij de wens om ooit een volwaardige "full length" te produceren. Closer is toegankelijker dan zijn voorganger. De composities zijn meer uitgewerkt, de songstructuur meer to the point en de productie is hard maar transparant. Om de songs nog intenser te maken, experimenteert de band voor het eerst met toetsen.


Dit experiment bevalt zo goed dat de mannen besluiten een toetsenist in te lijven. Thijs Kooi doorbreekt de drie eenheid en voegt zich in december 2007 bij de donkere zonen van Shady Lane. Na een voorspoedig begin blijken er na een paar maanden toch muzikale meningsverschillen op te doemen. De samenwerking stokt en in goed overleg besluiten beide partijen niet met elkaar verder te gaan. Back to three it is!
De zoektocht naar een nieuwe toetsenist wordt uitgesteld. De focus wordt verlegd naar de opnamen van de eerste full length. "Between two" is allang uitgekomen en telt 9 songs. De gitaar krijgt zo nu en dan ondersteuning van soundscapes die de karakteristieke Shady Lane sound nieuw leven in blaast. De tierlantijnen zijn afkomstig van de hersenspinsels van hun producer en geestelijke sponsor Hans Elmers. Where would we be without him!
De band heeft kort geleden een belangrijke afweging gemaakt. Ze dromen nog steeds van uitverkochte zalen, flauwvallende en strippende groupies, eindeloze tournees en wurgcontracten, maar ze gaan op dezelfde muzikale weg verder. Met Martinus de Jong erbij als sologitarist gaan Remy en Piet Tjassing, samen met drummer Roland Bosma weer een zonnige toekomst tegemoed.
Wil je weten hoe ze dat gaan doen? Luister dan vrijdagavond naar Aan tafel met…vanaf 19.00 tot 20.00 uur.
Presentatie: Arie Hoogsteen, Techniek: Peter Cruiming, Muziek/Regie: Appie van Riesen.


[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact