Sportspecial Odrie vanuit Appelscha

Appelscha
Met op de achtergrond het decor van de oefenwedstrijd tussen Stanfries en Old Forward hield de sportredactie van de lokale omroep Odrie afgelopen zondag haar jaarlijkse sportspecial live vanuit de gezellige sportkantine van voetbalvereniging Stanfries in Appelscha. Al jaren achtereen organiseert de redactie ergens in het Stellingwerfse land een dergelijke uitzending, waar in het drie uur durende programma diverse Ooststellingwerfse sporten aan de orde komen.
Ook dit keer schoven er weer tal van sporters en oudsporters, bestuurders, vrijwilligers en mensen die op de een of andere wijze bij een sport betrokken zijn, bij de presentatoren aan om het verhaal over “hun” sport met enthousiasme te vertellen. En ieder jaar blijkt maar weer dat Ooststellingwerf rijk is aan een gevarieerd sportaanbod.


Het zeer afwisselende live-programma begon met een gesprek Folkert Eizinga van de voetbalclub Stanfries die al jaren op verschillende terreinen en in diverse functies bij de vereniging meedraait.


Henk Haagendoorn vertelde aan tafel waarom inlite-skaten en marathonschaatsen in Ooststellingwerf en dan met name op de thuisbasis Haulerwijk al jaren hand in hand gaan en wat de uitbreidingsplannen voor de baan in Haulerwijk zijn om voor de toekomst klaar te zijn.


Guus Hoekstra, veelzijdig sporter bezig met onder andere mountainbiken, wielrennen en triatlon, wist enthousiast en bevlogen te vertellen over deze door hem zo langzamerhand gecombineerde sporten.


De beide zussen Alinda en Tjerkje ten Hoor uit Fochteloo startten dit seizoen voor het eerst in de wedstrijdcategorie voor de  Basis Survival Circuit-run en lieten aan tafel weten hoe zij in die sport waren beland, waarin zij goed prestatie’s neerzetten.


Het Donkerbroekster Dolf v/d Stouwe en Henk Douna hadden natuurlijk heel veel vertellen over de duivensport, die zij eigenlijk al hun leven lang met heel veel succes beoefenen. Heel wat weetjes over die sport werden aan tafel uitgewisseld.


Het werd een bijzonder geslaagde- en vooral gezellige middaguitzending
Er zijn van die mensen die zich het hele leven lang inzetten voor “hun" voetbalclub. Bij DIO Oosterwolde loopt er ook zo’n man rond. Ruim 51-jaar is “mister DIO”, Henk Duin al op verschillende terreinen bij DIO actief.
Eva Boerma (Agrogym) en haar vader (korfbal) trekken veel met elkaar op, maar moeten ook op verschillende terreinen juist de tijd actief in verschillende sporten doorbrengen om tot prestatie’s te komen.


Jorrick de Vries uit Fochteloo behoort tot het jongensteam van gymvereniging DIO Oosterwolde.Hij praatte samen met moeder Nienke over het turnen waarin Jorrick zich momenteel goede manifesteert.


De Sterkste man- en Highland Games evenementen zijn de laatste jaren ook een begrip geworden in Ooststellingwerf. Dit mede dankzij inspirator en promotor Harry Bergsma, die van geen ophouden weet en al weer uitkijkt naar de volgende evenementen.


Bertus Fledderus wilde dat eigenaren en pikeurs met elkaar op de bres springen om de befaamde Derby binnen niet al te lange tijd naar de drafbaan op Victoria Park in Wolvega te krijgen.


Vaste weerman Wim Oosterloo kon op de fiets naar de kantine op het sportveld komen omeen uitgebreid weerpraatje te houden. En daarin ging het niet alleen om het praatje, maar ook om het feit hoe hij de verwachtingen vanuit de hele wereld oppikt en doorgeeft.


En tenslotte nam in deze bijzonder geslaagde- en vooral gezellige middaguitzending de door de wol geverfde voetbaltrainer pur sang Gradus Pool vanaf de zijlijn nog even de actuele voetbalzaken in Ooststellingwerf door. 
[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact