Oudejaarsclubs live bij Odrie aan tafel

Langedijke.
Met bakken vol kwam de regen zondagavond op de eerste januari dan naar beneden, in de door de activiteiten- en jongerenclub De Klimop opgestelde feesttent op het sportveld in Langedijke was het weer een gezellig onderkomen voor alle oudejaarsploegen uit Ooststellingwerf en Zorgvlied. Al jaren achtereen beschouwen zij deze bijeenkomst als een soort feestelijke afsluiting van het oudejaarsgebeuren. Al de drukte van de laatste weken wordt dan aan de kant gezet en altijd met elkaar gezellig afgesloten.

De lokale omroep Odrie speelt daar maar wat graag op in en komt zo al vijftien jaar over de vloer bij de oudejaarsploegen, activiteitencommissie en jeugdorganisatie’s die elk jaar maar
weer er voor zorgen dat oud en nieuw in hun dorpen echt wat betekent. Dit keer was Odrie van zes tot acht op initiatief van De Klimop dan ook in de feesttent live in Langedijke. Normaal worden in de dorpen de uitzendingen per toerbeurt gemaakt in een van de dorpscafe’s, maar Langedijke bezit die niet en dus had men gezorgd voor de tent, waar De jongeren van de Klimop het goed voor elkaar hadden en zorgden voor een goede gastvrijheid.

In dit gezellig samenzijn kwamen de vertegenwoordigers van de acht clubs “heet van de naald” bij Odrie aan tafel om bij Hendrik Betten en Marry de Vos hun verhaal vertellen over wat zij op oudejaarsdag in hun dorp hadden georganiseerd en waarmee zij eventueel in de nacht van oud op nieuw bij het dorpspubliek op de proppen kwamen.

Zij verhaalden over hun activiteiten, stunts en goed gaven. Dat allemaal in het belang van hun dorp. Sommige oudejaarsploegen lieten de kans niet voorbij gaan om bij hun stunts of acties nog even serieus te benadrukken en uit te leggen waar de actie’s op gericht waren. En juist in dit deel van Friesland en Drente onderscheiden deze groepen zich, ook in zo’n uitzending als die bij Odrie om zo met elkaar op te trekken.
Foto´s: W.Bruggink, K.Donker

[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact