Gospeltime Special: 15 december met Sylvia Harinck en Noortje van Middelkoop.

Donderdagavond 15 december in Gospeltime: interview met Sylvia Harinck.
Sylvia Harinck is al jaren bekend in de muziekwereld en heeft inmiddels 2 cd’s op haar naam staan, de 1e cd “Unexpected” en de laatste is: “The sound of Christmas”.
Het zijn cd’s waar je met veel plezier naar luistert.
We praten dit keer over de cd “The sound of Christmas”.
Het is een hele mooie Engelstalige cd, die heel goed de reden van het kerstfeest weer geeft, “Jezus Christus is geboren “ dat mogen we vieren.
We praten over de achtergrond van de muziek en wat ” Kerstfeest” voor haar betekent, natuurlijk laten we ook songs horen van de cd.
Een echte aanrader.

Omschrijving
Simone Hopman, presentatrice van o.a. radio-programma’s bij de EO zegt over deze CD:
“Wanner je een platenmaatschappij runt komt er heel veel muziek voorbij. Dat kan ook niet anders want je bent bij uitstek de plek waar de artiest zijn of haar produkt neerlegt ter beoordeling . En iedereen hoopt op een positief antwoord om met het aankomend product in zee te gaan. Een van de moeilijkste dingen is het schiften en heel vaak mensen een teleurstellend bericht te moeten geven. Maar dat kan niet anders want er is veel wat gewoon niet die kwaliteit heeft die vereist wordt om tot een fraai resultaat op CD te komen.
Maar soms komt er ineens iets voorbij waar ik direct van weet dit is het dit is goed hier kan ik iets mee doen.
En dat is het geval met de Kerst CD van Sylvia Harinck, The Sound of Christmas.
Drietalig  met prachtige begeleiding en versterkt door een excellent mannenkoor  terwijl haar stem precies past bij wat er gezongen wordt.
Sylvia zingt al jaren en heeft in 1999 de CD ‘Unexpected’ uitgebracht. Ze is te horen geweest in veel radio- en tv programma´s  zoals Vrouw-Zijn, Licht op Jongerenkoren, Gospelpodium en Praise op zaterdag.
Ze zingt ook seculiere muziek en heeft tv spotjes en tunes ingezongen zoals onder andere de tune van het programma  Dierenmanieren.
Met The Sound of Christmas zet deze getalenteerde zangeres een geweldig product neer waarvan vele mensen hopelijk zullen genieten.
Wanneer u de geboorte van de Here Jezus in de Kersttijd wilt vieren, dan kan dat zeker niet zonder muziek. The Sound of Christmas mag daar dan niet bij ontbreken.”
Meer over Sylvia Harinck op
www.sylviaharinck.com

Gospeltime  15 December 2011 : interview met Noortje van Middelkoop.
Noortje van Middelkoop bekend van radio en tv met de panfluit, zij geeft en werkt mee met concerten in binnen en buitenland.
Zij heeft  cd’s uitgegeven  met verschillende samenstellingen o.a. alleen instrumentaal, maar ook in samenwerking met  koren,  het is een genoegen daar naar te luisteren.
Ook zijn er van haar kerst cd’s beschikbaar en van 1 cd: “Kerstconcert” laten we enkele instrumentale fragmenten horen.
Noortje een veelzijdige muziekante, heeft haar sporen in de muziekwereld staan en we praten over de achtergrond van haar muziek en wat het geloof voor haar betekent.
Voor meer informatie: zie bijlage.
Noortje van Middelkoop begon met panfluitlessen op de Regionale Muziekschool in Amersfoort. Daarna studeerde Noortje aan het Conservatorium in Hilversum bij de Roemeense panfluitist Nicolae Pîrvu.
Zij behaalde haar eindexamen Docerend Musicus cum laude en studeerde enkele jaren later af voor het diploma Uitvoerend Musicus. Ook volgde zij masterclasses bij Simion Stanciu en Georghe Zamfir.
Noortje geeft als panfluitiste diverse concerten samen met koren, organisten en pianisten. Ook maakte zij solo cd’s met orgel, piano, combo en symfonie orkest. Daarnaast werkte zij mee aan radio-, televisie-, DVD- en talloze CD-opnamen.
Noortje schrijft ook eigen muziekstukken. Ze maakte vele concertreizen o.a. door Engeland, Israël, Roemenië, Canada, Amerika en Australië.
Kijk ook eens op haar website
www.noortjevanmiddelkoop.nl

[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact