Aan tafel met…. Dit keer met Sipke Bergsma

In het vrijdagprogramma “aan tafel met….”gesprek “ was vrijdagavond de markante – en vitale “mister Donkerbroek” Sipke Bergsma te gast bij presenator Hendrik Betten.
In het uurtje  met Bergsma kwam de ene anekdote na de andere over tafel en kwamen de vele aspekten aan zijn jarenlange verwevenheid met Donkerbroek duidelijk naar voren.
Mensen als Bergsma, duidelijk besmet met eerder het groenzwarte- (HDT) en de laatste jaren met het rood-zwarte(SV Donkerbroek) virus, zijn tegenwoordig binnen de clubs nog wel als vrijwilliger werkzaam,maar steeds meer met een lampje te zoeken. Zo’n vrijwillier in de sport, die nog net geen bed in de kantine heeft staan.

Bergsma is daarmee een niet weg te denken schakel binnen de voetbalclub en zijn dorp Donkerbroek. Dan weer achter de schermen aan het werk. Dan weer op de voorgrond tredend als dat nodig mag worden geacht. Scherp in zijn bewoordingen, recht door zee en op het doel af. Soms letterlijk en figuurlijk. Ook een man die door zijn enthousiasme zo nu en dan even afgeremd moest worden Vooral zijn werkzaamheden en inzet in de sport en "zijn dorp" Donkerbroek werd hij in juni 2003 Koninklijk onderscheiden. Het vele werk was ook niet bij de KNVB ongemerkt gebleven, want Bergsma kreeg van de KNVB ook de gouden waarderingsspeld opgespeld.
Sipke Bergsma is al vanaf zijn 13e bij het voetbal in zijn woonplaats betrokken en denkt zeker nog niet aan ophouden.
[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact