Radioprogramma “Siwa Lima” bestaat 10 jaar!

Met een speciale uitzending van het Molukse radioprogramma “Siwa Lima”, op zaterdag 9 april a.s. vieren de makers van het programma hun 10 jarig jubileum. Sinds het jaar 2000 is dit twee talige programma te beluisteren bij de lokale omroep van/voor de gemeente Ooststellingwerf: Odrie!
In deze jubileumuitzending, welke voor de gelegenheid van 17.00 tot 19.00 uur zal worden uitgezonden zullen diverse artiesten langskomen en live optreden. Onder andere: Foco, Indigenous en Aïs Lawa Lata zullen hun opwachting maken. Natuurlijk is iedereen van harte welkom om deze feestelijke uitzending live mee te maken!
“Siwa Lima” is hét informatief radioprogramma met nieuws en actualiteiten uit de Molukken en Molukse wijken in Nederland, afgewisseld met Molukse muziek. “Siwa Lima” brengt politiek zwaar beladen nieuws, afgewisseld met een mengeling van weetjes uit de eigen gemeenschap en Molukse muziek. Dit houdt het programma luchtig en ook levendig.
Begin 2000 is op initiatief van Nus Sahureka, “Siwa Lima” ontstaan. Met een grote groep enthousiaste medewerkers/sters heeft het programma zich inmiddels een vaste plek verworven binnen de Molukse gemeenschap van zowel de gemeente Ooststellingwerf als ver daarbuiten. Maar ook niet- Molukse luisteraars genieten van de wekelijkse uitzendingen.
De Molukse gemeenschap in Ooststellingwerf heeft natuurlijk een grote inbreng in het programma. Hoewel het moeilijk is om aan nieuws over de situatie op de Molukken te komen, weet men toch wekelijks actuele ontwikkelingen te brengen. Natuurlijk komt ook nieuws en weetjes uit de eigen gemeenschap voorbij. De berichten worden eerst in het Maleis en daarna in het Nederlands gegeven.
     
    De programmamakers van “Siwa Lima”

Betekenis van de naam Siwa Lima: 
De naam “Siwa Lima” is ontleend aan de twee grote stammen welke vroeger op de Molukken woonden: De Pata Siwa en de Pata Lima. Door deze namen samen te voegen word de complete bevolking van de Molukken benoemd.
“Siwa Lima” is elke zaterdag live te beluisteren tussen 17.00 en 18.00 bij Odrie. Op dinsdagavond tussen 18.00 en 19.00 wordt het programma herhaald.
[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact