Sport-specialuitzending vanuit Fochteloo geslaagd

Met vereende kracht en in een gezamenlijke productie van de techniek en sportmensen binnen de lokale omroep Odrie werd zaterdagmiddag 15 januari weer een rechtstreekse sportspecial gemaakt. Dit keer trad de familie van Weperen van café de Korhoen in Fochteloo als gastheer op voor deze drie uur durende live-uitzending.

Ook dit keer hadden sportmedewerkers sporters en sportliefhebbers in het kader van “Talenten en Toppers van nu en toen in Ooststellingwerf” uitgenodigd voor een interview. Het werd een bijzonder geslaagde- en vooral gezellige middaguitzending, die op de zondagmiddag nog eens beluisterd kon worden..


Dit keer begon het zeer afwisselende live-programma met een voor deze regio wat onbekende sport. De jeugdige Hiske Galema uit Haule, de Friese- en dus ook Ooststellingwerfse topper als het op polsstokverspringen aankomt, vertelde daarover.

Moeder Kathy en met name dochter Marrit Steenbergen uit  Oosterwolde, bij wie het wedstrijdzwemmen centraal staan, wisten te verhalen hoe de zwemtop bereikt moet worden.
Paul Laarhuis uit Oosterwolde, die al jarenlang het boegbeeld van de loopsportvereniging Invictus is ,kwam aan tafel vertellen over zijn bevlogenheid bij de loopsport en de actieve vereniging vertellen.

Dressuuramazone Yvonne Snieder uit Donkerbroek, die met haar paard Vlingh als een speer door de zware dressuurklassen heen stoomde om in de subtop van Nederland te belanden,hield een enthousiast gesprek over haar sport.

All-rounder Jelke Nijboer uit Oldeberkoop die met een lange reeks van dienst de sport in Ooststellingwerf na aan het hart ligt, kon aangeven hoe hij bij al die sporten betrokken was geraakt.

Huub Smit heeft in Appelscha niet alleen de tafeltennissport binnengebracht, ze staan met de club ook in de picture. Jonge AFC-tafeltennisers mochten dat komen vertellen.

De jeugdige Jeremy Rik Hofstra uit Oosterwolde met op de achtergrond vader Wiebe, mag dan in het motorracen de smaak behoorlijk te pakken hebben. Hij wordt als het nieuwe wegrace-talent van Nederland gezien.

Tot slot wist Gezinus Hoven uit Oosterwolde, oud-wielrenner en topper in het veld en op de weg aan tafel nog veel leuke herinneringen van toen boven tafel te halen. Dat soort “verhalen over vroeger” doet het altijd goed in zo’n uitzending.

Gezien de vele reactie’s na afloop binnen en buiten de omroep in de dagen die volgden, kon men terugzien op een geslaagde uitzending.

Door  Wessel Bruggink zijn een paar You Tube´s  gemaakt van de sportuitzending van afgelopen zaterdag waaronder deze:
http://www.youtube.com/watch?v=ZqzbrJbUsyM

[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact