Rebecca Steenbergen bij Gospeltime

Donderdag 20 Januari is in de rechtstreekse uitzending van het het programma Gospeltime, de zangeres Rebecca Steenbergen te gast.
Rebecca vertelt over haar achtergrond en wat muziek voor haar betekent en met name Gospelmuziek.
Zij heeft ook eigen songs gemaakt vanuit haar eigen beleving en deze zullen we dan ook laten horen in het programma.
In de bijgevoegde biografie kunt u lezen hoe de muziek deel uit maakt in haar leven.
Binnenkort is er een concert met de cd presentatie in Emmeloord, maar daarover hoort u meer in het programma. zie hiervoor ook
www.rebeccamusic.nl
Ik wens een ieder veel luisterplezier toe, zowel tijdens de uitzending als naar het luisteren naar het concert en de cd.
 
Mocht u de rechtstreekse uitzending moeten missen, de herhaling van het programma Gospeltime is op zondagmiddag 23 Januari van 17.00 - 18.00 uur.
Voor meer info over de site van gospelgroepen/zangeressen/zangers zie bij muziek / gospeltime.

Rebecca is een 25 jarige zangeres uit het Flevolandse Emmeloord.
Al sinds haar 5e levensjaar stond ze met regelmaat op diverse podia door heel Nederland.
Ze had in die tijd intensief zangles en leerde zo de basistechnieken voor het zingen.
Nu, ruim 20 jaar later, wordt ze met regelmaat gevraagd voor diverse CD opnames en als backing vocal bij verschillende gospel artiesten.
Ook is zojuist haar debuut album ‘World unknown’ verschenen.
Een prachtig, stoer, divers album, met zowel Nederlands – als Engelstalige nummers.
Rebecca: ‘Ik vind het geweldig om mijn 2 grootste passies met elkaar te combineren; God & muziek! Er zijn zoveel mensen met een verkeerd beeld van wie God is, hij is zo liefde vol en troostend!’
Aan het album werkte diverse grote Nederlandse gospelnamen mee, als Marcel Zimmer, Jaap Kramer en Fabian Willems.
In haar (nog maar korte) leven maakte Rebecca al veel mee. Deze gebeurtenissen zijn verwerkt in de door haar geschreven nummers.
Rebecca:’Ik wil, waar dat kan, mensen bemoedigen en motiveren. Veel mensen zeggen Christen te zijn, maar doen daar jammer genoeg zo weinig mee. Ook kunnen wij vaak meer betekenen in het leven van mensen dan we zelf denken.’
De stijl van Rebecca´s muziek is niet in één woord te omschrijven.
Rebecca:´Ik vind zelf zoveel genre´s leuk, dat mijn stijl eigenlijk een mengelmoes van die verschillende stijlen is geworden.’
Het varieert van krachtige powerballads tot ‘feelgood’ nummers. En van gevoelige, persoonlijke songs, tot easylistening.

Laat je verassen!!


Biografie:
 
De al veelgebruikte zin in bekende nummers; ze kon al zingen voordat ze begon te praten, is ook zeker van toepassing op Rebecca. Dit is iets wat haar ouders bevestigen kunnen, want wat er 24 jaar geleden gebeurde, ligt niet zo vers meer in haar geheugen.
Ze werd geboren op 19 december 1985 in de plaats Emmeloord in Flevoland. Al snel verhuist de familie Steenbergen naar het kleine vissersdorp Urk.
Vanaf haar 5de jaar maakte ze deel uit van een zangschool en had ze een paar keer per week zangles. Ook in het gezin Steenbergen werd er veel gespeeld en gezongen en verleenden ze soms samen medewerking aan jeugddiensten.

Rond haar 10e ging Rebecca naar de muziekschool in Emmeloord, eerst voor muzikale oriëntatie, later voor pianoles en medewerking aan verschillende musicals. Ook volgde ze wat gitaarlessen. In 2006 rondde Rebecca de opleiding SCW-kunst en cultuur (met als hoofdvak muziek) succesvol af. Hierna heeft ze nog een jaar lesgegeven als muziekdocente bij het muziektheater van Quintus in Kampen.
Inmiddels kan ze haar muzikale skills ook kwijt bij haar huidige werk in het speciaal onderwijs, waar de kinderen altijd genieten van het zingen met begeleiding van Rebecca.

Rebecca groeide op in een gezin waar het geloof een belangrijke rol speelt en waar de gospelmuziek een samenbindende factor was en is.
Rebecca’s zangcarrière raakte in een stroomversnelling toen ze gevraagd werd om zangleidster van de Jeugdkerk “Fellowship” te worden. Samen met band "The Ambassadors" mocht ze vele gave optredens verzorgen, waardoor ze zich ook leerde presenteren op het podium.
Een van de hoogtepunten was een optreden samen met Sharon Kips waarbij ze het nummer “Testify for love” zongen.
Verder maakte ze drie jaar lang deel uit van de black gospel formatie Celestis waar ze met heel veel plezier en enthousiasme mee optrad door het land.

Inmiddels terug in het Flevolandse dorp Emmeloord, is sinds 4 december haar debuut album ´world unknown´ uit! Daarnaast wordt Rebecca nog regelmatig gevraagd om als backing vocal te zingen bij diverse optredens en Cd-opnames. Hierbij kwam ze ook in contact kwam met Jaap Kramer.
Samen met hem is ze aan de slag gegaan met het schrijven van nummers voor haar debuutalbum, dat nu in de winkels ligt en via deze website te verkrijgen is!

[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact