Bakt rillettes van ein mei skûm van alde tiis,Gebakken rilletes van boerderijeend met schuim van oude boerenkaas
Recept voor 4 personen Ingrediënten:

2 gekonfijte eendenbouten van 300 gr
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
1 teen knoflook
1 sjalotte
peper & zout naar smaak Benodigdheden:Koekenpan | oven |snijplank | koksmes |mengkom | afvalbakje | ovenplaat | bakpapier Bereidingswijze:
1. Pluk de eendenbout zorgvuldig en fijn en doe de geplukte eend in een mengkom
2. Voeg peper & zout toe naar smaak
3. Meng alles en voeg eventueel een beetje vet indien te droog
4. Vorm er dunne burger van en leg dit op bak papier in de koeling
5. Schroei de rillette in een hete koekenpan aan beide kanten (wees voorzichtig bij het keren) en laat de rilette in de oven op 140 gr ongeveer 8 min op temperatuur komen
6. Serveer op wat seizoengroenten, crème van zomerwortelen en schuim van boerenkaas


Kaasschuim Ingrediënten:
250 gr oude boerenkaas
225 gr room
225 gr melk
1. witte peper
bereidingswijze:
1. Kook de melk met room op, voeg de fijn geraspte kaas toe en laat oplossen. Voeg peper naar smaak toe
2. Draai fijn in de keukenmachine. Zeef vervolgens en giet in een sifon.
3. Begas met twee patronen en plaats au bain-marie voor doorgifte
Crème van Gele wortelen
Recept voor 4 personen Ingrediënten:
400 gr gele wortelen
20 gr roomboter
2 el olijfolie
1 takje tijm
1 blaadje laurier
Peper & zout naar smaak Benodigdheden: Ovenschaal | snijplank | keukenmachine |koksmes | dunschiller | afvalbakje | aluminiumfolie Bereidingswijze: 1. Schil en was de wortels en snij deze in grove gelijke stukken
2. Doe de wortel met de overige ingrediënten in een ovenschaal
3. Dek de schaal af met folie
4. Plaats in een voorverwarmde oven op 170 c voor 40 m

5. Verwijder de kruiden en draai fijn in een keukenmachine en proef af
[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
schoolradio
Recept december
Brasserieuitzendingen “Muziek met Trox” op herhaling!
Biocentrum bij Odrie
Afspelen met Windows 10
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact