Recept Hubkes

Ingrediënten:
500 gram bloem
1 zakje gist
½ tl zout
2 anijsblokjes
1 tl anijs gemalen
ca 250 ml handwarme melk
50 gram roomboter
1 el olijf olie

Bereiding:
Verwarm de melk tot deze handwarm is en roer de anijsblokjes gemalen anijs en het zakje gist hierdoor. Smelt de boter en zeef de bloem. Doe de gezeefde bloem, zout in een grote kom en voeg het gist mengsel toe.
Kneed tot je een soepel deeg krijgt. Je kneed net zolang (stevig) door tot het deeg niet meer zo snel scheurt. (wanneer het te nat is een klein beetje extra bloem toevoegen, wanneer het te droog is een klein beetje melk toevoegen).
Plaats het deeg terug in de kom en dek deze af met een schone thee doek of folie. Zet het deeg op een warme plaats. Laat minsten 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. En verdeel het deeg ondertussen in 16 gelijke deegballetjes. (Bol de broodjes om met de hand, op het aanrecht leggen en hand om het bolletje deeg heen en een draaiende beweging maken)
Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hierop de broodjes tegen elkaar aan. Laat nog even 10 minuten na rijzen.
Bak de broodjes af in 20-25 minuten op 200 graden Celsius. Bestrijk ze na het bakken met een kwastje met olijf olie zodat de korst niet hard wordt.

Salade van vergeten groenten

palmkool | spruitkool | ingelegde tomaten | zoetzure peen | parmezaan

Ingrediënten:
200 gr         Palmkool
100 gr         gegrilde spruitkool
75 gr         ingelegde tomaten
50 gr         gele peen op zoet zuur (zie andere recept)
3 el        pijnboompitten of mix
2 el         extra vergine olijfolie
1,5 el         sap van een ingelegde citroen
50         gr parmezaan
peper & zout naar behoefte

Recept ingelegde tomaten

Ingrediënten:
500 gr         kleine cherry tomaten
5         tenen knoflook
2 tl        zout
50 gr         basilicum gehakt
4 el        ciderazijn

Ingelegde citroenen

5 a 8         biologische citroenen (reguliere citroenen worden behandelt met een was laagje)
1 l         water
40 gr         keltisch zeezout
Eventueel verse kruiden naar wens toevoegen

Bereidingswijze:

Was de citroenen en snij ze in vieren, maak pekel water met 1l water en 40 gr zeezout en zet de citroenen in een weckpot onder water en laat minimaal 6 weken staan. Na zeven maanden zijn ze het lekkerst. De citroenen kunnen buiten de koelkast bewaard worden.
 
Bereidingswijze:
Snij de cherry tomaten door de helft
Wrijf de knoflook fijn in een vijzel of met het lemmet van een koksmes.
Roer er het zout,  basilicum en de knoflook door elkaar.
Leg de tomaten in laagjes in een middelgrote schaal van glas of weckpot op elkaar en bedruppel elke laag met 1 eetlepel ciderazijn en voeg het zout mengsels toe.
Dek de schaal af en laat hem minstens 6 uur op kamertemperatuur staan.
Zet hem dan in de koelkast en eet het gerecht binnen een week.

Bereidingswijze:
Maak de spruitkool schoon, halveer ze en gril ze met wat olijfolie in de grilpan of op de bbq.
Snij de nerf uit de palmkool en snij deze heel fijn.
Leg de palmkool, spruitkool en de pittenmix samen in een mengkom en voeg olijfolie, citroensap en peper en zout toe en meng alles goed door elkaar.
Dresseer met ingelegde tomaatjes, zoetzure peen, en parmezaanse kaas.

Eetsmakelijk

[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact