Pasteitjes de Santa Clara
Ingrediënten:
250 gram bloem ( plus extra )
125 gram boter
1 zakje vanille suiker
8 eidooiers
150 gram amandelmeel
100 gram suiker
1 citroen
Poedersuiker

Bereiding:
Snijd de boter in kleine stukjes en meng de bloem met de boter, vanille suiker en een paar eetlepels water.
Kneed het deeg tot een soepele bal. Wanneer deze wat te droog is, iets water toevoegen.
Leg het deeg afgedekt 30 minuten in de koelkast.
Doe de amandelmeel in een droge koekenpan en rooster dit tot het lichtbruin is.
Laat dit afkoelen.
Doe de suiker met 50 ml water in een pannetje en breng dit aan de kook.
Laat even doorkoken tot er een siroopje is ontstaan. Zet het vuur uit en rasp de gewassen citroen. Voeg de rasp toe aan de siroop. Pers een halve citroen uit en voeg dit sap toe. Laat de siroop afkoelen tot Ca 60 graden. Roer de eidooiers hierdoor en blijf roeren, zet de pan weer op een klein en zacht vuurtje. Voeg het amandelmeel toe tot er een dikke pasta ontstaat.
Verwarm de oven op 180 graden.
Strooi wat meel op het schone aanrecht en rol het deeg uit tot een dunne lap.
Steek rondjes uit van 8 cm en leg op elk plakje een amandelballetje van ongeveer 25-30 gram. Vouw het deeg dicht en bak de pasteitjes af in ongeveer 20 minuten.
Laat (iets) afkoelen en serveer met poedersuiker.

Eetsmakelijk
Met vriendelijke en culinaire groet,
Imke Gerritsen
Culivents
www.puurculivents.nl
info@puurculivents.nl

[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
schoolradio
Recept december
Brasserieuitzendingen “Muziek met Trox” op herhaling!
Biocentrum bij Odrie
Afspelen met Windows 10
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact