Lijsttrekkers gaan zich inzetten voor duurzaamheid ,wonen en gaan meer luisteren naar de bevolking
De Lokale omroep Odrie heeft de afgelopen drie opeenvolgende zaterdagen, in een twee uur durend politiek programma, veel aandacht besteed aan de  gemeenteraadsverkiezingen. Het thema van alle drie uitzendingen was: “Is er nog iets te kiezen in onze gemeente?”. Hoewel de verschillen binnen de partijpolitiek niet erg groot zijn, bleek dat alle partijen toch vonden dat er wel wat te kiezen was in Ooststellingwerf.
In de eerste uitzending werd een podium gegeven aan de jongelingen op de lijst. Zij waren heel duidelijk en willen gaan voor brede samenwerking. Een week later was het de beurt aan de huidige fractievoorzitters. Zij kregen de gelegenheid de afgelopen vier jaar te evalueren en over hun eigen inbreng verantwoording af te leggen. Ook keken zij al vast naar de toekomst.

Afgelopen zaterdag zaten alle lijsttrekkers bij Hendrik Betten en Hans Koopmans in de studio om de tafel. Dat was een nieuwe groep mensen die veelal toch dezelfde ideeën hebben om te komen tot een gemeente waarin het goed toeven is voor inwoners en toeristen. Natuurlijk zijn er nuanceverschillen. Vaak heeft dat met financiën te maken. De ene partij wil meer investeren dan de andere. Alle partijen hebben het verbeteren van de duurzaamheid, de zorg en welzijn en wonen hoog in het vaandel voor de komende jaren staan. Ook de bewustwording van de inwoners in het van gebruik van energie werd meerdere malen aangehaald om daar op in te zetten. Ook was het luisteren naar de bevolking en hoe ze van plan zijn daar een invulling aan te geven een belangrijk item voor de komende tijd.
De functie van de wethouders ter sprake. Onze gemeente heeft momenteel drie wethouders. Wettelijk mag onze gemeente maximaal, op basis van het aantal inwoners, vier wethouders hebben. Ook in dat geval speelt geld een rol. Maar of het er drie dan wel vier moesten worden, kwam er niet duidelijk uit. Wel was het idee dat de burgemeester eigenlijk geen portefeuilles moet beheren. Daarnaast werd duidelijk dat een wethouder bestuurlijke ervaren moet zijn en in feite bij de portefeuilles moet passen en zodanig aangesteld moet worden.
Niet alleen kwamen de lijsttrekkers op de proppen met waar ze de komende vier jaar voor staan, ze discussieerden ook aan de hand van stellingen over diverse thema’s. Ook vulden zij middels een prognose de zetelverdeling op 21 maart in en mochten ze natuurlijk hun eigen originele boodschap en visie uitdragen in de hoop stemmen te winnen voor de eigen partij.
Het antwoord was bevestigend. Het belangrijkste, en daar was men het unaniem over eens, is de hoop dat Ooststellingwerf gaat stemmen.
Op de verkiezingsavond sluit de lokale omroep Odrie haar uitzendingencyclus af met een live-uitzending vanuit het gemeentehuis op 21 maart, vanaf 22.00 uur met live interviews en natuurlijk de uitslagen.[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact