LIJSTTREKKERSDEBAT BIJ DE LOKALE OMROEP ODRIE
De Lokale omroep Odrie heeft drie zaterdagen, in een twee uur durend programma, veel aandacht besteed aan de gemeenteraadsverkiezingen. De radio is bij uitstek het medium om te laten horen waar de politieke partijen voor staan, hoe ze luisteren naar de bevolking en hoe ze van plan zijn daar een invulling aan te geven.
In de eerste uitzending werd een podium gegeven aan de jongelingen op de lijst. Zij waren heel duidelijk en willen gaan voor brede samenwerking. Een week later was het de beurt aan de huidige fractievoorzitters. Zij kregen de gelegenheid de afgelopen vier jaar te evalueren en over hun eigen inbreng verantwoording af te leggen.
Afgelopen zaterdag zaten alle lijsttrekkers om de tafel. Dat was een nieuwe groep mensen die veelal toch dezelfde ideeën hebben om te komen tot tot een een gemeente waarin het goed toeven is voor inwoners en toeristen. Natuurlijk zijn er nuanceverschillen. Vaak heeft dat met financiën te maken. De ene partij wil meer investeren dan de andere. Alle partijen hebben het verbeteren van de duurzaamheid hoog in het vaandel, waarbij het ook van belang is dat iedere bewoner zich bewust is van het gebruik van de energie.
Ook kwam de functie van de wethouders ter sprake. Onze gemeente heeft momenteel drie wethouders. Wettelijk mag onze gemeente maximaal, op basis van het aantal inwoners, vier wethouders hebben. Ook in dat geval speelt geld een rol. Daarnaast werd duidelijk dat een  wethouder bestuurlijke ervaren moet zijn.
De lijsttrekkers discussieerden aan de hand van stellingen diverse thema’s, ze mochten natuurlijk hun eigen originele boodschap en visie uitdragen in de hoop stemmen te winnen voor de eigen partij.
Het thema van de uitzending was: “Is er nog iets te kiezen in onze gemeente?”
Het antwoord was bevestigend. Het belangrijkste, en daar was men het unaniem over eens, is de hoop dat Ooststellingwerf gaat stemmen.
Op de verkiezingsavond sluit de lokale omroep Odrie haar uitzendingencyclus af met een live-uitzending vanuit het gemeentehuis op 21 maart, vanaf 22.00 uur.

 
 
 
 

[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
“Sport op zondag” in de zomerstop
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact