Zacht gegaarde fazantfilet met crème van gepofte knolselderij, gesmoorde wortel en paddenstoelenjus 
 
Ingrediënten:
 4 Stuks fazantfilet
1 Stuks knolselderij
4 Stuks regenboog wortels
10 Gr Tijm
5 gr Peterselie
1 dl slagroom
3 dl gevogelte fond
1 dl rode wijn
250 gr gemengde bospaddenstoelen
olijfolie
Peper en zeezout

Bereiding:
 
Verwarm de oven voor op 180 graden en pof de knolselderij circa 40 minuten tot de knol zacht aanvoelt. Laat de oven terug koelen naar 65 gr.
Droog met een stukje keukenpapier de fazantfiletjes en kruid ze naar smaak met peper en zout. Zet een koekenpan op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe, laat de olie goed warm worden en schroei de fazant kort aan beide kant dicht.
Stop de fazant filet in de oven en laat deze 60 minuten op 65 gr rustig gaar worden.
Pluk en snij de bospaddenstoelen en zet deze aan in de koekenpan waar je de fazant in hebt gebakken blus de paddenstoelen af met rode wijn en gevogelte fond. Laat de saus 20 minuten zachtjes trekken en proef het af.
Schil en snij ondertussen de regenboog wortel in fijne reepjes en smoor deze ongeveer 5 minuten in een pan met deksel met olijfolie, tijm en een scheutje water breng op smaak met peper en zout.
Snij de schil van de knolselderij en pureer de knol met slagroom tot het een zachte zalf achter structuur heeft en breng het op smaak met gehakte peterselie, peper en zout.
 
Eetsmakelijk :
Ruben & Imke
Culivents

Zacht gegaarde eendenborst met Chinese 5 spices op een rodekoolsalade met appelstroop vinaigrette en moerbeien
 
Ingrediënten
1 stuks eendenborst filet
1 tl Chinese 5 spices
200 gr gesneden rodekool
30 gr gedroogde moerbeien
1 el citroensap
2 el appelstroop
1 el olijfolie
1 appel in fijne blokjes gesneden
peper & zout
 
Bereiding:
 
Haal de eendenborst 2 uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Leg de eendenborst op een theedoek of op een stukje keukenpapier om al het vocht te verwijderen. Snij de huid kruislings in om samentrekken bij verhitting te voorkomen.
Kruid de eendenborst en bak hem aan beide kanten mooi goudbruin. Laat ondertussen de oven opwarmen tot 60 gr. Plaats de eendenborst in de oven voor 55 min tot het mooi rosé is. Meng de ingrediënten voor de rodekoolsalade in een mengkom en proef af.
 
Eetsmakelijk
Met vriendelijke en culinaire groet,
Ruben & Imke
info@puurculivents.nl
www.puurculivents.nl


[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Brasserieuitzendingen “Muziek met Trox” op herhaling!
Recept september
Biocentrum bij Odrie
Afspelen met Windows 10
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact