Radioprogramma “Schoolradio 2.0” slaat aan
Afgelopen zaterdagmorgen gaven de leerlingen van groep 7 en 8 van meester K.J.Dijkstraschool in Elsloo, na een gedegen voorbereiding, bij de lokale omroep  Odrie een mooie invulling voor het radioprogramma “Schoolradio 2.0”. In samenspraak met het team van Odrie was gezamenlijk aan een drie uur durende uitzending gewerkt. Het was voor de jeugd een behoorlijke klus om alles tot in de puntjes voor te bereiden en dit in een draaiboek te verwerken. De luisteraar kon zo niet alleen de favoriete muziek van de ouders en onderwijzend personeel, maar ook door de jeugd zelfbedachte thema’s beluisteren. Naast eigen muziek, mopjes en het spelen op diverse muziekinstrumenten waren er tal van korte interviews met inwoners uit Elsloo.Het werd mede door de serieuze aanpak van de schooljeugd een geslaagde uitzending.

De lokale omroep is bijzonder ingenomen met het enthousiasme waarmee de schooljeugd zelf bezig is gegaan met het maken van radio in de studio aan de Snellingerdijk in Oosterwolde. “Schoolradio 2.0” krijgt dan ook zeker een vervolg.
Op 2 december zijn de leerlingen van de christelijke basisschool “De Akker” aan de beurt om invulling aan dit programma van Odrie te geven. Volgend jaar 3 februari zijn de leerlingen van de christelijke basisschool “De Paadwizer”in Waskemeer aan de beurt, terwijl dit winterseizoen afgesloten wordt door de openbare basisschool “De Toekan “ uit Oosterwolde.  Hun leerlingen zullen op 23 februari het drie uur durende programma in elkaar zetten.


[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact