Technicus-programmamaker Sipko Hoogsteen bij Odrie gestopt


Om meer tijd vrij te maken voor het gezin heeft Sipko Hoogsteen na een vrijwilligersloopbaan van bijna 20 jaar afscheid genomen van “zijn” lokale omroep Odrie (Ooststellingwerf). Donderdagavond zwaaiden een aantal medewerkers van de omroep hem in de studio in Oosterwolde na vaste programma “tussen zes en zeven” uit. Eerder in de week werd de in Marum wonende Hoogsteen in de programmastaf, waarvan hij deel uitmaakte, door het bestuur bedankt voor zijn geweldige inzet, grote betrokkenheid en trouw voor de radio.
Als technicus was Hoogsteen in feite in al die jaren de man “achter de knoppen” bij tal van actualiteiten en sportprogramma’s. En dat was dan niet alleen in de studio, maar ook op tal van locaties. Vooral in de begin jaren  was hij met een aantal andere medewerkers de man die die uitzendingen droeg. Ook in de rolverdeling met de tal van presentatoren behield hij op elk moment het overzicht en de controle over de uitzendingen.
Tot een paar jaar geleden was hij op zaterdagmorgen “Odrie tussen 11 en 1” steevast de vaste waarde voor actualiteiten programma dat hij niet alleen van leuke muziek voorzag maar ook mede-presenteerde. Zijn doel was ook om de doelgroep, het zo breed mogelijke luisterend publiek, met zijn muziekkeuze te bereiken. Speciaal was zowel bij de actualiteiten als de sport dat hij de muziek op het onderwerp wist aan te passen.
Verder ging hij niet alleen met het jarenlang durende dorpenprogramma “Over de heerd bi’j” de boer op met het redactie- en presentatieteam, maar was hij ook met de sportredactie en de actualiteitenprogramma’s op tal van locaties te vinden. Ook het jarenlange programma “De zaterdagbijlage” en de “Tijdmachine” die hij maakte met zijn broer Arie, met muziek en actualiteiten uit een bepaald jaar, was op zijn lijf geschreven. En ook voor het “Glazenhuis” op de kop van de Stationsstraat in Oosterwolde wist hij zich met anderen sterk te maken.
Ook als programmamaker en later als programmastaflid met techniek en muziek in het pakket schuwde Hoogsteen zijn verantwoordelijkheden niet. Dat maakte hem binnen en buiten de omroep als een graag geziene medewerker.
Kortom… als er een iemand met het lokale omroepvirus besmet was, is het Hoogsteen wel.


[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
“Sport op zondag” in de zomerstop
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact