Sfeervolle nieuwjaarsbijeenkomst oudejaarsgroepen in Elsloo
Odrie zorgde voor de twintigste keer voor feestelijk begin nieuwe jaar
In de avond van de 1e januari stroomde de grote zaal van ’t Anker in Elsloo weer helemaal vol. Op uitnodiging van de Vesuviusclub zorgde de lokale omroep Odrie namelijk voor een drie  uur durende live-uitzending, waar dit keer alle oudejaarsploegen en aktivieiten-  groepen uit Zuidoost-Friesland, die het oudejaargebruik hoog in het vaandel hebben, voor waren uitgenodigd.
Het was voor de twintigste achtereenvolgende keer dat de uitzending in samenwerking met de oudejaarsclubs plaatsvond op de eerste januari.

Een traditie die al jaren achtereen door de omroep met de clubs wordt georganiseerd en geldt als een feestelijk begin van het nieuwe jaar. Vandaar dat alle groepen bijna compleet naar Elsloo afreisden en er weer een sfeervolle- en gezellige avond van maakten.  De ploegen en activiteitenclubs deden op een humoristische wijze hun verhaal bij het vaste presentatiekoppel Marry de Vos en Hendrik Betten over de activiteiten die men de dag en nacht in hun dorpen hadden ondernomen. Mooie verhalen over hun activiteiten, stunts en goede gaven. Dat allemaal in het belang van hun dorp.
En het mag gezegd, juist in dit deel van Friesland onderscheiden de groepen op de Fries-Drentse grens zich, ook in zo’n uitzending als deze.
De uitzending was dit keer echter een uur langer dan te doen gebruikelijk, omdat naast de oudejaarsploeg Tied Zat uit Zorgvlied, die al jaren aansluit, dit jaar voor het eerst ook de Oudejaarsploeg Boyl en De Olde Togers in Oosterstreek acte presente gaven. Bovendien was het laatste half uur van deze drie uur durende uitzending gewijd aan de met goud omrande stunt, die de Vesuviusclub 25 jaar geleden op een snelle- en spectaculaire wijze uitvoerde en de V-club gelijke tijd grote bekendheid gaf.
Een zeven betrokkenoOud-Vesuviusleden, die destijds de stunt uitvoerden, kwamen aan tafel om het wegkapen van het wassenbeeld van wereldleider Gorbatsjov uit het wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud in Amsterdam op humoristische wijze uit de doeken te doen.
Daarmee kreeg de avondafsluiting op de eerste januari voor alle oudejaarsploegen in de zuidoosthoek van Friesland nog meer cachet, als ze elkaar bij Odrie gezamenlijk treffen. De jaarwisseling hier in Zuidoost-Friesland is een vorm van cultuurhistorie met folklore en een vleugje humor. En natuurlijk zeer lokaal.

Foto´s : Koert Donker
[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
“Sport op zondag” in de zomerstop
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact