Lokale omroep kijkt met tevredenheid terug op Glazen Huis in Oosterwolde
opbrengst was ruim 2100 euro
De lokale omroep Odrie zette zich van vrijdag- tot en met zondagmiddag in voor de inzamelingsactie Serious Request.
Precies op de 21e verjaardag van de lokale omroep Odrie trokken medewerkers, technici en bouwers afgelopen vrijdag er in  alle vroegte al op uit om een weer een klus op locatie uit te voeren. Een speciale klus dit keer, want het betrof de 48-uurs non-stop live radiouitzending die de omroep op poten had gezet voor het goede doel van de 3 FM-actie:  Laat ze niet stikken. Deze actie gaat over longontsteking: wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van vijf jaar en jonger.
Het was de derde keer dat Ooststellingwerver lokale omroep  met een eigen Glazen Huis op de kop van het Trambaanplein in Oosterwolde stond. En het weer zat, in tegenstelling tot de voorgaande edities eens mee.
Het doel was gedurende die 48 uur zo veel mogelijk geld om te halen via tal van favoriete verzoekplaatjes, bijdragen van 40 sponsoren die in natura en geld een bijdrage leverden en activiteiten rondom de tijdelijke locatie en het daarbij opgebouwde  podium. Van de weekmarkt Oosterwolde en Venema’s gebakkraam mocht men weer de elektriciteit gebruiken terwijl “Straight Ace Events” voor podium, geluid en lichtbenodigdheden zorgde.
Ook in de bij het glazenhuis staande glazen brievenbus werd geld voor het goede gedeponeerd. Het streefbedrag van 3000 euro werd dit keer niet gehaald. De voorlopige eindstand van alle donaties en giften werd direct na afloop wel bekend gemaakt. Het ging om een bedrag van ruim 2100 euro. De definitive eindstand kon i.v.m.het feit dat nog niet alles binnen was gekomen en dat nog van andere organisaties moest worden bijgeschreven niet worden opgemaakt.


De omroeporganisatie pakte flink uit met dit derde Glazen Huis . Dat gaf  veel reuring en vertier op het plein in Oosterwolde en welke over die twee dagen veel aanloop opleverde. Mensen die niet alleen een kijkje kwamen nemen, maar ook gezellig bleven hangen of gewoonweg even kwamen om van achter het glas even naar de verrichtingen van de drie opgesloten Odrie-j’s te aanschouwen.
 De organisatie steunde naast het landelijk doel van Serious Request ook een lokaal doel namelijk de voedselbank Ooststellingwerf. Hiervoor verkocht de Odriegroep “Shantycafe” verzamel cd’s.  De opbrengst van 210 euro gaat richting de voedselbank.
Een aantal maanden van intensieve voorbereidingen gingen er al aan vooraf om die dag rond de klok van drie uur vanuit het tijdelijk onderkomen, een prachtige plantenkas van hoofdsponsor Hans Menken uit Haule, gedurende drie dagen geld in te zamelen om longontsteking bij vooral kinderen te bestrijden..
Een krioel van mensen die in de weer zijn met de opbouw  van het platform waar het glazenhuis op komt te staan, het podium waarop gedurende de uitzending van alles is te doen. Verlichting, kabels, leidingen en hekken, spandoeken werden aangesleept. Dit in samenwerking met sponsors en andere bedrijven die hun materialen beschikbaar stelden en nog spullen brachten
De aankleding van de omgetoverde studio wordt later gedaan en de technische apparaten staan klaar om in het Glazen Huis, als dat er staat, geplaats te worden en aan te sluiten. Een hele logistieke klus, waarvoor achter de schermen heel wat geregeld moest worden om dit fenomeen van Glazen Huis in Oosterwolde te kunnen realiseren. Het is dit jaar technicus en programmastaflid Sipko Hoogsteen dit jaar voor Odrie de spin in het web is. Hij nam het stokje over van Appie van Riessen en Johan Liest, die de eerste twee edities aanstuurden.
Hoogsteen zorgt er met een grote groep enthousiaste medewerkers en betrokkenen voor dat, hoe langer de morgen duurt en gadegeslagen door nieuwsgierige voorbijgangers en bewoners rond om het Trambaanplein er steeds meer gestalte wordt gegeven aan het, voor drie dagen, tijdelijke onderkomen. 
Toen alles in kannen en kruiken was en het Glazen Huis was ingericht liet rond de klok van drie uur vrijdagmiddag Sipko Hoogsteen zich samen met collega Odriedj’s Dunja Gaasendam en Anna Span in het Glazen Huis zich opsluiten om 48 uur lang non-stop radio te maken met muziek afgewisseld met reportages, interviews en optredens. In het glazenhuis werd er echter niet gegeten en moesten de dj’s het doen met gezonde drankjes.  Ze werden bijgestaan door de technici van Odrie.
Andere vrijwilligers zorgden op het Trambaanplein dat er genoeg te doen was op het podium. Daar werd het zowel vrijdag- als zaterdagavond een gezellige boel in een leuke sfeer met optredens onder de noemer “Helden uit de regio” met o.a. De “Rappende Meiden”, David Sapulette, “L Lende”uit Elsloo, “Joey and the Cliffhangers”, Mudo Park en Startrick System. Ook was er een door Wyanne Stoelwinder georganiseerde modeshow met minimissen gehouden.
Vele nieuwsgierigen en belangstellenden kwamen langs, maakten hun favoriete muziek bekend om zo geld te doneren, brachten spontaan geld in de brievenbus, staken de drie dj’s een hart onder de riem en maakten foto’s en sloegen onderwijl gade wat er in en om het glazen huis en op het podium te doen was. Om die wijze werd het een mooi spektakel op de hoek van het Trambaanplein. Vele positieve reacties kregen niet alleen de drie dj’s tijdens de 48 uur opsluiting, maar ook zondagmiddag na afloop van de marathonuitzending toen ze het Glazen Huis weer mochten verlaten en op het podium een eerste appel tot zich mochten nemen.

[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact