Piraten programma als vanouds, nu bij Odrie
Met twee pickups, microfoons, wat schuifmateriaal  en tal van platenkoffers en bakken vol met singels onder handbereik was de entourage voor de zeven radiopiraten van weleer afgelopen zondagavond in de bovenstudio van Odrie perfect. Met de voorbereidende en technici van de lokale omroep van Ooststellingwerf maken zij er vooraf al een sfeervolle en ontspannen start van het nieuwe programma van. Datzelfde Ooststellingwerf was  in de jaren zeventig-tachtig van de vorige eeuw een bolwerk van zendpiraten, totdat de controle strenger, de boetes en straffen steeds hoger werden. De etherpiraten haakten af. De plaatjes draaiers van weleer vinden het geweldig dat Odrie zendtijd voor ze inruimt. “Op deze wijze krijgen we weer een platvorm om populaire smartlappen te laten horen” aldus de zeven, die de handen voor dit zondagavond programma ineen hebben geslagen.
En dan is het tijdstip daar. Klokslag acht uur is iedereen in de studio gespannen over wat komen gaat en de dj’s van dienst de Alpenjager en Kareltje Zekering achter de draaitafels hun plaatsen in nemen. De twee bijten deze startavond het spits af. En dan is het moment daar, de herkenningstune’s.
“Luisteraars en amateurs U bent afgestemd op de piratengroep van Odrie. Hier zijn we na een kleine dertig jaar geleden weer terug in de ether en we hopen dat er weer heel wat moois tevoorschijn komt in dit programma”.

Het twee uur durende programma zal dan ook natuurlijk voorzien zijn van Nederlandstalige muziek uit de jaren 60 tot 80 van de vorige eeuw. “We hopen het op dezelfde manier te gaan doen zoals we vroeger ook draaiden. Zonder poespas en met het oude spul van vroeger. En dat we het iedereen weer naar de zin kunnen doen”, aldus de dienstdoende ether piraten aan het begin van het programma en daarmee de rest van de programmamakers
Zij zijn een aantal van de vele zendpiraten die Ooststellingwerf in de jaren zeventig-tachtig in de ether te horen waren en nu bij de lokale omroep Odrie op de zondagavond legaal aan de slag gaan.
Per toerbeurt en via een opgesteld rooster en in duopresentatie komende de etherpiraten op de zondagavond vanaf acht uur in het programma aan de babbel. door De Alpenjager en Kareltje Zekering.” We doen ons best, luister maar wat het wordt, we weten het nu zelf ook nog niet. We pakken gewoon wat er ter hand komt en veel luisterplezier” aldus de twee tijdens hun opening en herkenningstunes. En de twee uren vlogen om met een babbel en tal van Nederlandse singels van vroeger. Oude tijden herleven met deze rechtstreekse uitzendingen op zondagavond. De luisteraars kunnen tijdens de uitzenduren ook verzoekplaatjes aanvragen, net zo als vroeger!
[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact