Stellingwerfse zendpiraten  terug in de ether.
Een aantal oude etherpiraten uit de gemeente Ooststellingwerf, die in de jaren 70-80 van de vorige eeuw regelmatig als zendpiraten in de ether te horen waren, hebben het initiatief opgevat om weer uitzendingen te gaan verzorgen. Ze vonden gehoor  bij de lokale omroep Odrie, die hen zendtijd heeft aangeboden.
De oude pick-up´s gaan weer van stal, de platen uit het stof en vanaf zondagavond 2 oktober om 20.00 uur kan men weer luisteren naar de echte klassiekers,  gedraaid door echte etherpiraten. In vroeger jaren wemelde het van de zendpiraten in deze gemeente,  maar door het steeds schaarser worden van vrije frequenties  en het strenge beleid van de overheid, was het voor velen niet meer vol te houden.
De meewerkende piraten aan het nieuwe programma bij Odrie zijn:   Alpenjager,  Kareltje Zekering,  Studio Droef,  Radio Benelux,  Zender Pinkeltje,  Radio Friese Duivel,  en De Zwarte Boekanier. 
Velen van zullen zich bepaalde namen uit de vervlogen tijden nog wel herinneren end at betekent dat de programma’s op de zondagavond weer vol piratenmuziek zoals het  bedoeld is zit.
Ook word er in iedere uitzending aandacht besteed aan een groep of artiest uit die tijd. Die worden tijdens het programma vanuit de Odriestudio  ook even in de rechtstreekse uitzending gehaald.
Ook kunnen er weer verzoekjes worden aangevraagd, via de mail  piraten@omroepodrie.nl   Via de facebookpagina   Piratenteam Radio Odrie   of via  telefoon  0516- 520770 (alleen tijdens de uitzending)
De lokale omroep van Ooststellingwerf is te beluisteren  op 106.9 FM in de ether en 104.1 FM op de kabel .Ook via de livestream kan men de programma’s besluisteren.

Op de foto van Klaas de Groot van links naar rechts:    Friese Duivel, Benelux, Pinkeltje,  Loes (studio Droef), Kareltje Zekering, Zwarte Boekanier,  Alpenjager.

[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Wijziging in de programmering op zaterdag!
“Sport op zondag” in de zomerstop
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact