Trationele bijeenkomst met oudejaarsclubs
Oldeberkoop. De avond van de 1e januari is al jarenlang een gezellige ontmoeting van de oudejaarsclubs en activiteitencommissie’s uit de Ooststellingwerfse dorpen en het naburige Zorgvlied. Voor de negentiende achtereenvolgende maal zorgde de lokale omroep Odrie voor een twee uur durende live-uitzending, waar de vertegenwoordigers alle inn- en outs over de activiteiten die men de dag en in de nacht ervoor had ondernomen.

Een traditie die al jaren achtereen door de omroep met de clubs wordt georganiseerd en geldt als een gezamenlijke afsluiting van het voorbije jaar en een feestelijk begin van het nieuwe jaar. Daarom wordt een dergelijke uitzending een sfeervol gebeuren, waaraan men graag haar medewerking geeft. Zelfs is er al belangstelling van de clubs uit Boyl en Oosterstreek om zich ook bij dit gebeuren aan te sluiten.

De live-registratie is per tourbeurt bij een van de verenigingen. Daarvoor is door Odrie een vast schema opgesteld. Dit keer was de Geitefok uit Oldeberkoop de gastheer die de lokale omroep uitnodigde om in hun thuishaven, café de Bokke van Wolter Hielkema in Oldeberkoop, de uitzending te komen verzorgen. Net als voorgaande jaren waren het Hendrik Betten en Marry de Vos die met een hele crew van Odrie de uitzending ter plekke voor hun rekening namen en de ploegen uitnodigden.

Verschillende vertegenwoordigers van Tied Zat uit Zorgvlied, De Nachtdravers uit Donkerbroek, HOP uit Haule, De Kornhoenders uit Fochteloo, de Vesuviusclub Elsloo, de MOP Makkinga , De Klimop uit Langedijke en de Geitefok Oldeberkoop gaven aan tafel vooral op een humoristische wijze blijk waarmee men als dorp en vooral vereniging zoal mee bezig is en welke gebeurtenissen er op de drempel van het nieuwe jaar zoal ontplooid werden. En natuurlijk kwamen de spraakmakende stunts niet achterwege.

In een aantal dorpen gaat het dan om de spectaculaire stunts, in een ander dorp kijkt men er naar uit met welke prachtige dorpsactiviteiten voor jong en oud de activiteitenteams op de proppen komt. En weer anderen kijken uit naar de bijzondere cadeaus die aan de dorpsgemeenschappen worden uitgedeeld. Dan worden er rond het middernachtelijk uur ook nog personen van het jaar benoemd, worden de ouderen verblijd met een presentje en worden de problemen uit het dorp op een ludieke wijze aan de kaak gesteld. 

De meeste ploegen waren weer  met vel mensen afgereisd naar deze live-uitzending van Odrie. En ook dit keer bleef het, nu in het gastvrije café De Bokke , ook na de uitzending van Odrie nog lange tijd gezellig druk. Het eerste uur na de uitzending zorgde Odrie zelfs nog even voor de meezing-nummers.

Tot volgend jaar, wanneer de thuishaven van de Vesuviusclub in Elsloo de basis zal zijn voor de twintigste live-uitzending!

Foto´s : Peter Cruiming

Foto´s : Koert Donker
[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
“Sport op zondag” in de zomerstop
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact