Veel verbaasde gezichten tijdens OPEN DAG ODRIE
Zaterdag 30 mei werden in het kader van de landelijke Open Dag van de lokale omroepen in Nederland ook bij de bijna twintig jarige lokale omroep Odrie aan de Snellingerdijk in Oosterwolde de deuren open gezet voor luisteraars en geïnteresseerden om zo de radio nog dichterbij de mensen te brengen.
Een terechte insteek, want er viel veel te ontdekken op het gebied van radio-maken. In een continu- en rechtstreekse zaterdaguitzending werden tal van mensen uit Ooststellingwerf en hun organisaties geïnterviewd, kwamen Odrie-bestuurders en programmamakers aan het woord en liet de techniek zien wat men in huis heeft. Zij allen konden rekenen op een hoge interesse. Het waren dan ook veelal verbaasde gezichten van de bezoekers die zaterdag even binnen liepen.

Door de slechte weersomstandigheden kwamen vooral in de middag de bezoekers om een kijkje te nemen bij de publieke lokale zendgemachtigde van de gemeente Ooststellingwerf. Daardoor ontstond er in de kleine studio een oploop om de mensen, medewerkers en overige gasten een plaatsje te bieden. Maar niemand maalde daarom.
Ook Ooststellingwerfs wethouder Sierd de Boer nam de moeite om zijn gezicht even te laten zien om in de nieuwe opnamestudio “studio 2”, die deze dag voor het eerst officieel in gebruik werd genomen, nog even werd geïnterviewd.
Bezoekers konden dit keer niet alleen een kijkje achter de schermen krijgen bij de rechtstreekse radio-uitzendingen die die dag werden gemaakt, maar ook hoe de studio in het voorhuis van activiteitencentrum De Miente er van binnen uitziet.
Het stemde de omroep tevreden dat juist mensen die interesse voor het radiowerk zaterdag de omroepstudio’s bezocht hebben. Ook kinderen namen de moeite om binnen de studiomuren te kijken. Dat is een teken dat de lokale omroep in deze gemeente leeft.Voor hen werd gelijk duidelijk dat er achter de schermen qua techniek, maar ook qua vrijwillige menskracht heel veel plaatsvindt
.

[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact