5 Maart Gospeltime special: Bellita Carol.
In de uitzending van 5 Maart is er als gast in de Gospeltime special: Bellita Carol.
Bellita is een zangeres die verschillende stijlen in haar programma heeft, maar met een duidelijke inhoud. In het radio programma van Groot Nieuws radio "Plaatjes met Pols" hoorde ik een song van haar. Dan ga je zoeken op het internet en kom je songs en info van haar tegen, verrassend en afwisselend. Haar cd "Love & Light" die ze in eigen beheer heeft uit gebracht, een aanrader, die je dan vaak zult draaien. Verkrijgbaar via haar website www.bellitacarol.nl 
Bellita Carol geboren en op gegroeid in Rotterdam, met Surinaamse roots, is een aanwinst in onze muziekwereld. Haar muziek is verfrissend en daarin klinkt duidelijk de Boodschap door dat ze een persoonlijke relatie met God heeft. Het leven in relatie met Jezus Christus en de verandering voor haar, komt dan ook naar voren in het gesprek dat we hebben.
Om maar eens een reactie te geven zoals het weer gegeven is op haar website door anderen: De altijd vrolijke singer-songwriter Bellita Carol weet met haar catchy melodielijnen en warme stem het publiek keer op keer te betoveren.
Ze wordt vooral gewaardeerd om haar diepgaande teksten en gevarieerde repertoire, waarin je invloeden vindt van zangeressen als Mary Mary, Alicia Keys, Beyoncé, Jill Scott, en Ella Fitzgerald. In 2013 nam Bellita deel aan de finale van De Grote Prijs van Rotterdam en nam – uiteraard – de hoofdprijs in de categorie urban én de publiekprijs mee naar huis.
Bellita bracht meerdere singles uit. Vooral "No One" en "Calling" zijn veel gedraaid op zowel regionale als Surinaamse en Antilliaanse tv- en radiozenders.
In april verscheen eindelijk haar langverwachte ep Love & Light, die zeer positief is ontvangen. Van gospel tot neo-soul tot reggae, iedere track op de ep draagt een stukje van Bellita’s muzikale persoonlijkheid met zich mee.
Al met al het is een genoegen om het gesprek met Bellita te hebben en haar muziek te laten horen in een Gospeltime special.

Biografie Bellita Carol
Bellita Carol is een sprankelende singer- en songwriter met een passie voor diverse urban muziekstijlen, zoals neo-soul, gospel en reggae. Zij is geïnspireerd door onder andere artiesten als Mary Mary, Alicia Keys, Beyonce, Jill Scott en Ella Fitzgerald.
Bellita is een vrolijk individu die door middel van catchy melodielijnen en positieve boodschappen het publiek betovert. Met elk optreden is het haar doel om een positieve indruk bij het publiek achter te laten en een kanaal te zijn van liefde en licht. Bellita wordt gewaardeerd om haar diepgaande teksten en gevarieerde repertoire met onder andere gevoelige akoestische ballads tot uptempo RnB songs.
In de zomer van 2012 heeft zij haar eerste single NO ONE ft. LM Fidem gereleased. Daarna is zij in het najaar van 2012 een samenwerking aangegaan met rapper Dino DXL waarmee zij het nummer GREY SKY heeft gemaakt.
Bellita is een artiest die na elke prestatie vooruit kijkt en nieuwe plannen maakt. In februari 2013 werd het tijd voor een nieuwe single en is zij wederom een samenwerking aangegaan. Dit keer met Topher, een upcoming reggae artiest. Samen hebben zij het nummer genaamd
CALLING uitgebracht, waarvan ook een akoestische versie van is opgenomen. Het nummer CALLING is net als NO ONE talloze keren afgespeeld op zowel regionale radiozenders als Surinaamse en Antilliaanse tv- en radiozenders.
Bellita deed in het najaar van 2013 met haar band mee aan de Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Urban en zij won daar zowel de juryprijs als de publieksprijs. Zij kwam hierbij als de grote winnares uit de bus. Sindsdien vergaat het haar goed, zo verscheen in april 2014 de EP Love & Light die zeer positief is ontvangen. De plaat is een perfecte weergave van de veelzijdigheid en het onwijze talent van deze dame. Gospel, R&B, Soul, Jazz or Reggae… she makes everything sound so easy.
Voor contact:
Mail: info@bellitacarol.com
www.facebook.com/bellitacarol

[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact