Gospeltime special met Tim Hermsen.
Donderdagavond 5 Februari is er een uitzending van Gospeltime special met daarin een gesprek met Tim Hermsen over de achtergrond van zijn muziek, geloof en wat het voor hem betekend, natuurlijk laten we ook van zijn debuut cd "Beneath Your Crown" horen.
Het is een cd die aanspreekt door de songs, maar ook wat de inhoud kan betekenen voor mensen.
Tim die bij een bank een goede baan had, voelde dat hij deze op moest zeggen om fulltime vanuit het geloof te gaan werken, je kunt stellen een baan opzeggen, waar geld in zit, voor een plek in geloof waar muziek met een Boodschap in zit.
Samen met zijn vrouw de beslissing genomen in het geloof we gaan, veelzijdig bezig met muziek, schrijven van songs en bezig als dirigent, zingen samen met zijn zuster die ook een aandeel heeft in de songs op zijn cd.
Van jongaf af aan interesse in de verschillende instrumenten, maar ook in de stijlen van muziek heeft het samen zijn invloed gehad.
Het is de liefde voor de Levende God die hem samen met vrouw en dringt om De Boodschap door te geven aan anderen, dat God werkelijk bestaat en dat Hij ook een persoonlijke band met ons als mens wil hebben.
Al met al een Gospeltime special waarin de relatie God - mens - God duidelijk naar voren komt als een persoonlijke beleving, dat komt naar voren zowel in het gesprek als ook in de songs die we laten horen.

Mocht je het rechtstreekse programma moeten missen.
De herhaling is op zondagmiddag 8 Februari van 17.00 – 18.00 uur.
Veel luisterplezier toegewenst.
Presentatie: Henk Stam

Van kleins af aan heeft muziek een grote rol gespeeld in het leven van Tim.
Opgegroeid in een gelovig gezin, raakte hij vertrouwd met vele soorten muziek.
Van Elly en Rikkert, tot blackgospel en alles wat daar tussen zit.
In huis waren altijd wel instrumenten aanwezig en al jong speelde hij met behulp van kleuren en cijfers op het orgel en drumde hij op een zelf gebouwt drumstel van potten en pannen.
 
Vanaf de middelbare school kwam er een echt drumstel in huis. Al snel werd duidelijk dat Tim auto-didactisch was aangelegd, en met weinig lessen bleek al snel dat hij een talentvolle drummer was.Als drummer heeft Tim een aantal jaar gespeeld in het combo van de kerk. In deze jaren was dat voor hem een manier om verbonden te blijven aan de kerk.
Het geloof was niet meer zo interessant en naar de kerk gaan werd meer moeten dan mogen.
 
Rond zijn 18e kwam er een piano in huis. Al snel bleek dat ook dit instrument, zonder lessen, niet onverdienstelijk bespeeld kon worden. Wanneer het omslagpunt precies was is lastig te zeggen, maar dat het kwam was duidelijk. Een leven zonder Jezus als middelpunt werd ondenkbaar. Daarin is zo mooi te zien dat God zijn kinderen nooit loslaat,
ook al laten wij wel los. Hij blijft je roepen, Hij blijft van je houden!
 
Geïnspireerd door de Amerikaanse groepen Selah, The Gaither Vocal Band, The Brooklyn Tabernacle Choir en vele anderen uit de Homecoming groep van Bill Gaither, begon Tim 3 jaar geleden met het schrijven en arrangeren van nieuwe en bestaande nummers. Zoals bij vele lied en tekstschrijvers ontstonden nummers zoals Beneath Your Crown, Just for You en Thank You Lord in tijden van blijdschap, dankbaarheid en ook van verdriet. Wat constant doorklinkt in deze nummers is de onvoorwaardelijke liefde van God tijdens al deze momenten.
 
In de afgelopen jaren ging Tim naast het schrijven van nummers aan de slag als dirigent en pianist bij verschillende koren. Zijn passie voor koorzang is groot en heeft er toe geleid dat er op zijn debuutalbum bij meerdere nummers ook koorzang te horen is. Het schrijven van koorarrangementen is één van de dingen die hij graag doet. Maar het grootste doel in zijn leven is het dienen van God met de talenten die hij heeft gekregen en het verspreiden van het geweldige nieuws dat God ook met jou, juist met jou, een persoonlijke band wil. Dat je weet dat Hij er altijd voor je is, en er altijd voor je zal zijn!

De CD “Beneath Your Crown“ is het debuutalbum van Tim Hermsen. Naast een aantal bekende gospelsongs en aanbiddingsliederen  staan er ook 7 nieuwe nummers op het album. Bij een aantal van deze nummers is ook de zus van Tim, Mirjam Hermsen te horen. Tim en Mirjam zingen al jaren samen, en dat ze familie zijn is ook terug te horen in de harmonie en de geweldige klank van hun samen.
Daarnaast hebben 15 andere muzikanten en zangers er voor gezorgd dat u straks kunt genieten van een geweldige band een geweldig koor en een prachtig strijkkwartet.

[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact