Ooststellingwerfs talent aan tafel in de sport-special van Odrie
Een mix van Ooststellingwerfs sporttalent dat nationaal en internationaal behoorlijk aan de weg timmert, de meer gelouterde sporters die al jaren aan de top staan en sportmensen die er voor opkomen dat hun sport op een goede manier naar buiten wordt gebracht kwamen zondagmiddag naar Makkinga.
In de speciale drie uur durende sportuitzending, die de lokale omroep Odrie vanuit de kantine van Sportclub Makkinga op locatie live maakte, schoven zij bij de sportredactie aan om hun zegje te doen. En de sporttalenten waren allen bereid om met de jeugdige Fans even op de foto te gaan.

De gelouterde Bob de Vries uit Haule, Nederlandse marathon- en langebaanschaatser in vorm, kwam evenals aanstormend talent in-line skaten en marathonschaatster Berber Vonk uit Appelscha aan tafel uitleggen hoe zij de top in het zicht willen houden dan wil bereiken.
Ook Jessica Oosterloo uit Appelscha timmert heel goed aan de weg. De 24-jarige atlete is niet alleen een gezien talent in het hardlopen op het hoogste niveau in Nederland, maar combineert dat met cross en duatlon (lopen en fietsen).
Tandemstoker Tristan Bangma uit Donkerbroek kwam ook even naar Makkinga. Hij is met zijn piloot Patrick Bos op zowel de weg als op de baan in het nationale en internationale deelnemersveld van het wielrennen in de topcompetitie’s te vinden.

De Ooststellingwerfse zwemtalenten van de Drachtster DZ&PC, Marrit Steenbergen (Oosterwolde), Erik Nijholt (Donkerbroek) en Olivier van der Voort (Elsloo), die de limieten, p.r.’s  en Nederlandse Records aan elkaar rijgen, deelden hun ervaringen en toekomstmogelijkheden met de redactie.
Waar een grote carrière in het baanwielrennen niet in de weg leek te staan, zette Igor Hollemans uit Nijeberkoop, zijn toekomst voor zichzelf op een lager pitje. Hij kwam uitleggen waarom die switch werd gemaakt.

Vaste drafsportmedewerker Bertus Fledderus legde uit hoe zijn sport ook met de kleine eigenaren van dravers met de gevestigde namen op het Victoria Park in Wolvega zeker toekomstmogelijkheden hebben. Hans Meier vertelde het een en ander
over de initiatieven van Sportservice Noord-Holland die met workshops over heel het land  nog meer vrijwilligers bij de sportclubs willen betrekken.
MCOvoorzitter Tjeerd Boonstra kwam met de motorcrossers Oege de Jong en Hendrik Bruggen vertellen hoe toekomst van de motorcrossvereniging op het schitterende terrein De Prikkedam er uit komt te zien in deze tak van sport.


[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact