Sfeervolle Odrie nieuwjaarsuitzending
daar wordt door velen naar uitgekeken
Ook dit jaar waren er weer verscheidene oudejaarsploegen  in deze omgeving die zich bezighielden met een georganiseerde jaarwisseling. De Geitefok uit Oldeberkoop, die op dat gebied jarenlang een eenzame positie innam, is al lang niet meer de enige vereniging die inziet dat de bevolking in de verschillende dorpen uitziet naar de activiteiten die zij door het jaar heen, maar vooral rond oud en nieuw organiseren.
De jaarwisseling in de dorpen waar een oudejaarsclub dan wel activiteitenclub zetelt verloopt weliswaar met veel geknal, maar verder zonder incidenten. Dat is mede te danken aan deze groepen jongelui die er zichtbaar van genieten en plezier beleven aan de activiteiten die zij voor de dorpsgemeenschappen organiseren. Soms gaan die gepaard met onthullingen van stuntwerk, die middernachtelijk van oud op nieuw ten aanschouwe van veel publiek bekend worden gemaakt.
Maar het is min of meer ook een gewoonte geworden dat de “oudejaarsploegen” de verenigingen en organisaties verrassen met tal van nuttige cadeaus of er voor zorgen dat op oudejaarsdag in hun dorpen tal van activiteiten voor jong en oud georganiseerd worden. Ook de inwoners van die dorpen beleven daar veel plezier aan.

Een gewoonte is zo langzamerhand ook worden de nieuwjaarsuitzending die de lokale omroep Odrie ieder jaar op de eerste januari met de betreffende oudejaarsclubs maakt. Die reünie-achtige bijeenkomst is niet meer weg te denken. En dat niet alleen voor de luisteraars van Odrie maar ook door de oudejaarsploegen en activiteitencommissies. Dit keer was de lokale omroep Odrie op uitnodiging van de vereniging ”De Korhoenders” uit Fochteloo te gast in café de Korhoen in het centrum van Fochteloo.
In de sfeervolle uitzending, waar wederom alle oudejaarsploegen massaal gehoor aangaven en voor een volle bak in de Korhoen zorgde, konden “heet van de naald” de acht ploegen aan tafel bij Marry de Vos en Hendrik Betten over hun activiteiten, die zij zo rond de jaarwisseling in hun dorp hadden  ondernomen, verhalen. De geweldige sfeer die er ieder jaar heerst en waar er ieder jaar maar weer naar wordt uitgekeken.
Het was voor de achttiende achtereenvolgende keer dat de uitzending in samenwerking met de oudejaarsclubs plaatsvond op de eerste januari. Dank aan café De Korhoen in Fochteloo voor de gastvrijheid en de inzet om Odrie te ontvangen.
Volgend jaar zitten we op uitnodiging van De Geitefok in hun fraaie dorp Oldeberkoop.


Hier de compilatie die gemaakt is door Wessel Bruggink

www.youtube.com/watch?v=mqWRvFaPrN0

[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
“Sport op zondag” in de zomerstop
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact