Voorlopig ruim drieduizend euro opgehaald door de lokale omroep Odrie in het Glazen Huis in Oosterwolde
tste minuten van de 27 uurs live-uitzending welke de lokale omroep Odrie afgelopen vrijdag en zaterdag in het Glazen Huis op de kop van de Stationstraat in Oosterwolde hield om zoveel mogelijk geld op te halen voor het doel van Serious Request, eindigde in een climax.
Door een zware hagelbui, gepaard gaand met een stormachtige wind viel niet alleen de glazen brievenbus in duigen, maar viel door kortsluiting ook de stroom uit en het geluid op stilte.
De organisatie had het met een mystery guest op de zaterdagmiddag zo mooi in gedachten om de Odrie-jays van hun taak te verlossen, maar een tiental minuten voor het moment surprime  op de zaterdagmiddag viel de stroom uit en moest men noodgedwongen de live-uitzending op het plein staken.
De Odrie-jays Anna Span en Koert Donker kwamen in het donker er even over vijven natuurlijk wel onder luid applaus van de omstanders uit en werden snel naar de Odrie Studio gebracht om daar verder te gaan en het bedrag bekend te maken. Het voorlopig bedrag dat werd opgehaald met deze actie bedroeg 3045 euro. Voorlopig omdat er nog actie’s gaande waren of nog georganiseerd werden, waarvan de opbrengst niet bekend was maar deze week, voordat men naar Haarlem afreist, bijgeschreven zal worden.

Non-stop live-radio maken zonder te eten in de luwte van de landelijke actie Serious Request lieten de twee Odriejays zich in de aanloop naar de Kerst opsluiten in het op de kop van de Stationstraat in Oosterwolde opgestelde Glazen Huis. Dat gebeurde vrijdagmiddag klokslag twee uur door de aanwezige kerstman, die hen vanaf het podium via een erehaag en applaus naar hun tijdelijke onderkomen bracht om daar 27 uur later weer uit verlost te worden. Het onderkomen was een door tuincentrum Hans Menken uit Haule neergezet om twee dagen lang de crew van Odrie het speciaal onderdak te bieden.

In samenwerking en met de warme inzet van de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis, hoofdsponsor Univé , Oosterwolde Promotion en vele andere bedrijven die belangeloos hun materialen beschikbaar stelden of spullen brachten,  zette Odrie zich met de organisatie en vele vrijwilligers  in voor de stille ramp, waar dan ook in de wereld. AB Rentels en Straight Events zorgden zodanig voor het podium, licht en geluid dat de optredende artiesten die van uit Ooststellingwerf, maar zeker ook uit den lande naar Oosterwolde kwamen, een goede start bij hun optredens ontvingen. Hier liet men zien wat samenwerking tussen verschillende partijen

Zoals genoemd: regen, wind en zware hagelbuien teisterden vrijdag en zaterdag zo nu en dan het fraai opgezette evenement van de lokale omroep. Op het plein had de organisatie naast het Glazen Huis, een overdekt podium en een pannakooy van Scala op de vrijdag nog meer weer willen opzetten en anders willen invullen, maar dat liet men gezien de onstuimige weersverwachtingen achterwege. Wel was er op vrijdag op het plein een “Flashmop”van de Buttingaschool uit Oosterwolde en werden er de eerste cheques aangeboden. Geld dat men had opgehaald met sponsorlopen van de basisscholen en de Duisterhoutschool in Oosterwolde.

Terwijl fietsende belangstellenden tijdens het evenement onbekommerd tussen het publiek door slalommen en anderen over het plein en de Stationstraat wandelden wierp men bijna allemaal een blik op het Glazen Huis of het podium, waar tal van artiesten belangeloos optraden. Steevast werden ze aan de jas getrokken door de met rode hesjes van het Rode Kruis herkenbare enthousiaste jongeren van  het Stellingwerf College om een verzoekplaatje aan te vragen of mee te doen aan de verloting ten gunste van het goede doel. Maar ook vele belangstellenden kwamen gewoon even buurten, namen een kijkje bij het glazen Huis of podium en doneerden zelf in de grote glazen brievenbus.  Ook de die dagen even op bezoek zijnde witte paashaas droeg zijn steentje bij.

Alles met alles maakte het evenement in Oosterwolde behoorlijk indruk.  Dat vonden kennelijk ook de vele belangstellenden die heel wat vastlegden op de mobile telefoon of foto’s maakten of film vastlegden voor het thuisfront.

Het hoofddoel van Odrie en 3FM is eender: Zoveel mogelijk geld inzamelen voor vrouwen en meisjes die tijdens oorlogen slachtoffer worden van seksueel geweld. Vorig jaar was de lokale omroep ook present voor Serious Request, maar toen was men meer een onderdeel van het enthousiaste sportspektakel welke in Appelscha werd georganiseerd. Toen had Odrie een plekje in de kantine van de sporthal. Er voor deze editie voor een geheel andere en eigen formule gekozen.

Met gepaste trots kan de organisatie van Odrie met haar vrijwillige medewerkers heel tevreden terugzien op een mooi opgezet spektakel met een prachtig resultaat voor het goede doel “Hands off our girls” Het is al weer geschiedenis, maar de deelnemers hadden een dag later haast al weer heimwee naar het Glazen Huis.
Restte na afloop het opruimen van het gebeuren. Dat gebeurde net als de opbouw van het geheel grotendeels in de regen. Het opgehaalde bedrag zal dezer dagen met een afvaardiging van Odrie gebracht worden naar het 3FM Glazenhuis dat in Haarlem is opgesteld


[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact