Donderdagavond  17 April is er een  Gospeltime Special met Dick Le Mair.
De special is rondom muziek van Dick  2 pas uitgegeven cd´s: Cd:  Impressions of a Pelgrimage en Cd: Via Crucis.
 
De Cd:Impressions of a Pelgrimage speelt zich af rondom de pelgrimsreis die vroeger gedaan werd en nu nog vaak gedaan wordt, vanuit verschillende plekken in Europa naar Santiago de Compostella.
Mensen van over de hele wereld komen om verschillende redenen deze route helemaal of een laatste gedeelte ervan te maken, lopen, fiets, auto, alleen of met anderen.
 
Die reis heeft Dick dan ook vanuit zijn gevoel vastgelegd in de muziek en wij praten daar dan ook met elkaar over en laten daar ook muziek van horen.
Het geheel is een heel aparte cd waar je de Gregoriaanse stijl ook in terug vindt, maar heel verrassend is om naar te luisteren.
Het eindigt met orgelspel in de basiliek van Santiago de Compostelia
 
De Cd: Via Crusis is gemaakt van uit de kruisweg van Jezus Christus.
Het geeft de geschiedenis weer vanaf de veroordeling tot de begrafenis. 
De kruisweg is ook vastgelegd door anderen op schilderijen, maar door Dick op muziek.
De periode van de 40 dagen wordt daar dan ook in verwerkt en daar praten dan ook over wat het betekenen kan en wil voor de mensen.
 
Zowel de muziek als de zang geeft een mooi geheel, die aanspreekt, het neemt je mee door de tijd en gebeurtenissen, echte luistermuziek.
 
Voor meer info zie www.dicklemair.nl

Het programma start om 20.00 na het nieuws - tot 21.00 uur
Mocht je het rechtstreekse programma moeten missen.
De herhaling is op zondagmiddag 20 April van 17.00 – 18.00 uur.
Veel luisterplezier toegewenst.

Presentatie: Henk Stam

Biografie Dick Le Mair
Geboren in Den Haag en opgegroeid in een gezin waar muziek een belangrijke rol speelde.
Vader Le Mair was kerkorganist en zoonlief zat dan ook vaak hoog bovenin de kerk, naast het klavier van een imposant orgel te kijken en te luisteren hoe vader speelde.
De piano in huis werd een geliefd object, naspelen van gehoorde platen en kerkmuziek een aangenaam tijdverdrijf en al gauw kwam werk van klassieken als Bach en Mozart op de lessenaar. Maar toen... ontdekte Dick de rock ´n roll. Geen pianospelen meer, geen klassieken, maar drums spelen in plaatselijke rockbands, lessen van jazzdrummers en orkestslagwerkers en door naar het conservatorium om slagwerk en compositie te studeren.

Componist Dick Le Mair is een veelzijdig kunstenaar. Hij maakte concertreizen door Europa, Zuid-Amerika, Canada en Australië en was gastdocent aan de universiteit van Sydney (Australië), Caracas (Venezuela), Odense (Denemarken) en Porto (Portugal)

De laatste jaren is Dick voornamelijk actief als componist/arrangeur en producer,. Hij schreef documentairemuziek voor de Duitse TV, maakte tunes en orkestwerken in opdracht van VPRO en EO en produceerde/arrangeerde orkestopnames voor platenmaatschappijen als EMI, CNR en SONY, en verzorgt de muzikale omlijsting van bedrijfsevenementen en geeft percussieworkshops op aanvraag.

In 1998 werd zijn eerste eigen cd opgenomen ‘Over the Ages’ onder het EMI-label. Op deze cd vol ‘sounds of wellness’ zijn Keltische, symfonische en Gregoriaanse invloeden hoorbaar.

Zijn tweede cd is getiteld “Impressions of a Pilgrimage”: een 15-delig symfonisch werk met groot orkest, koor, vocale en instrumentale solisten, orgel en slagwerk. In deze muziek komen alle invloeden en impressies uit het muzikale verleden van Dick samen en staat geheel in het teken van Dick’s reis langs de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.

Nieuw hoogtepunt is de voltooiing van het werk ´Via Crucis´, een muzikale vertolking van de kruiswegstaties, over een pelgrimstocht naar vergeving en vrede, de uitgave van de partituren bij Donemus, en de opname van de muziek op CD, gedistribueerd door Ecovata. Van het nieuwe werk ´Via Crucis´ is een CD gemaakt; die is bij de concerten te koop. Geïnteresseerde koren en orkesten kunnen voor uitvoering van het werk partituren bestellen bij Donemus.

[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact