Gevarieerde Sportspecial Odrie in de DIO-kantine
Afgelopen zondag hield de sportredactie van de lokale omroep Odrie weer haar jaarlijkse sportspecial. Dit keer was men te gast bij de voetbalvereniging DIO Oosterwolde, alwaar de kantine op Oostenburg dit keer het decor voor de drie uur durende  live-uitzending was.
Ook dit keer schoven er weer tal van sporters, trainers en bestuurders bij de presentatoren aan om het verhaal over “hun” sport met enthousiasme en passie te vertellen. In het zeer afwisselende- en strak in elkaar gestoken live-programma kwam in het eerste uur Jan Bult vertellen hoe hij in de atletiek verzield was geraakt, wisten Jan van der Werf en Karla Post over de verrichtingen van het DIO-damesvolleybal te vertellen en mocht Kenpo-specialist en Nederlands Kampioen Rio Pechler uit Oosterwolde aan tafel uitleggen wat voor sport Kenpo(zelfverweer) is.
In het tweede uur werden de zwemmers Erik Nijholt en Olivier van der Voort in het zwembad van Heerenveen ondervraagd over hun prestaties, kwam DIOvoetbalvoorzitter Bert Beijert uitleggen hoe de voetbalclub uit Oosterwolde er voor staat, deed de immer actieve Jan Hendrik Kramer in zijn betoog zijn passie voor het ATB uit de doeken en wist Arend Fledderus uit te leggen hoe een uitbreiding van Franse-impuls de meetings op het drafcentrum Victoriapark in Wolvega de drafsport weer op de kaart zet.

Jeep Dijkstra, de nieuwbakken stichtingsbestuurder van de betaald-voetbalvereniging Heerenveen, kon in het derde uur uitleggen hoe hij begaan is met Heerenveen en dat na de perikelen het daar nu echt weer over voetbal gaat. Nederlands Kampioen traplopen Jeroen Vochteloo liet blijken dat de atletiek echt zijn passie is geworden.
Het eindblokje was voor de jeugdigen Corne en Lokke Dijkstra die  bij regelmaat zowel in clubverband, maar ook in regioverband en zelfs op internationale tournooien op het podium staan als het gaat om de judosport die zij beoefenen.

Dit is een compleet interview (22 minuten) van Hans Koopmans met Jeep Dijkstra.
http://www.youtube.com/watch?v=XOC6sn2hIQU
en een ander stukje :
http://www.youtube.com/watch?v=3hk6EaElT-w
Opname´s gemaakt door Wessel Bruggink

Jan BultCarla Post

Jan van der Werf

Rio PechlerBert BeijertJan Hendrik Kramer
Arend Fledderus

Jeep DijkstraJeroen Vochteloo
Corné Dijkstra

Lokke Dijkstra
[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact