24 uur lang radio maken op locatie goededoelenactie leverde 581 euro op

Omdat het Glazen Huis van 3FM ieder jaar op een andere plek staat, waardoor de actie voor Seriuos Request er in slaagt om mensen buiten de grote steden te bereiken, weet men ook de mensen uit de regio te bereiken en is het
ieder jaar weer een succes. Het belangrijkste ingrediënt voor het succes lijkt de bestemming van de opbrengst te zijn. Ook nu het glazen Huis in Leeuwarden staat. In de periode voorafgaand aan de actieweek bruist het in de regio van ophaalacties, ook nu in Friesland en dus ook in Ooststellingwerf. En bij de lokale omroep Odrie haakte men daar ook op in.
De immer actieve oud-medewerker Wessel Bruggink uit Haulerwijk, is veelal bij de speciale uitzendingen van de lokale omroep Odrie actief met zijn camera. Hij maakte onlangs tijdens de actie "Appelscha 24 uur in beweging"
Een impressie. Die is te zien op: http://www.youtube.com/watch?v=XMAoMFC6Nlg


http://www.youtube.com/watch?v=9NGGejuSwnU


De Rode Kruis thermometer


http://www.kominactie.nl/badgepage.aspx?referenceid=2487&referenceType=10&badgeType=Thermometer

http://www.youtube.com/watch?v=9NGGejuSwnU
Het dit jaar door het Rode Kruis en 3FM gekozen onderwerp van de actie is aandacht voor kindersterfte als gevolg van diarree. Deze bij ons relatief onschuldige ziekte maakt onder jonge kinderen in Midden-Afrika en Zuid-Azië ongekend veel dodelijke slachtoffers.

Bij zo’n goededoelenactie van de radiozender 3FM kun je muzikale inzamelingsactie verwachten. Zo ook de lokale omroep Odrie, die het lokale initiatief van “Appelscha 24 uur in beweging” aangreep om in de tijdelijke studio in het sportcentrum in Appelscha euro’s op te halen met het draaien van aangevraagde plaatjes.
In die sportaccommodatie, maar ook daarbuiten werden 24 uur lag activiteiten Georganiseerd.

Met een bonte mengeling aan muziek werden er voor de 25 uur,  die de omroep ter plaatse uitzond,  heel veel verzoeken ingediend en wisten de bezoekers daarmee een flinke duit in het zakje voor het goede doel te doen.
Per plaatje moest minimaal twee euro gedoneerd worden. Het leverde een mooi bedrag op van 581 euro.
Daarbij inbegrepen was wel een bijdrage van de wijkvereniging “Wemazu”uit Oosterwolde die voor het aanvragen van een muziekje hun eigen actie in de buurt doneerden. Dat was een leuk bedrag van 140 euro.
De mannen van Odrie hadden zich nog net niet laten “opsluiten” in een Glazen Huis, maar waren gedurende de 24 uurs actie in Appelscha zichtbaar aanwezig. Daar werd 24 uur lang, of eigenlijk 25 uur, een rechtstreekse
uitzending gemaakt door een 15-tal medewerkers van Odrie. Zij zorgden er met elkaar niet allen voor dat de 25 uur uitzending in goede banen werd geleid,  maar om dit spektakel in Appelscha op een plezierige manier bij de luisteraars in de huiskamer te brengen. Het was tevens een mooie gelegenheid om de bezoekers en deelnemers in de sportaccommodatie in Appelscha langs kwamen te laten zien hoe lokale radio gemaakt wordt. Lokaler als een dergelijk lokaal evenement, opgezet door een enthousiaste groep organisatoren, kan het ook niet voor een lokale omroep.


De 24 uurs uitzending van zaterdag 21 december op zondag 22 december in de tijdelijke studio bestond uit het draaien van al die leuke muziek, interviews met de mensen die activiteiten organiseerden, live verslag van wat er daar plaats vond.
Maar ook sfeerimpressie’s en liet men via de radio horen wat er elders in Ooststellingwerf die dagen gebeurde.Ook bezochten de afgelopen weken een aantal verslaggevers een aantal organisatie’s die iets voor de actie op touw hadden gezet.
Die reportage’s waren niet alleen  in de ether te horen, maar in sommige gevallen werd er ook nog even gebeld hoeveel de actie  had opgeleverd. Tevens waren er op de mooie dansvloer in het horeca gedeelte live optredens met de Ooststellingwerfse troubadours Jaap Louwes en Lammert Nuwolt  en zanger Martin Keizer die belangeloos hun medewerking hadden toegezegd voor deze actie “Appelscha 24 uur in beweging” voor Seriuos Request. Hulde aan allen die dit geheel in Appelscha hebben georganiseerd, maar ook aan de spontane medewerking van allen die “in beweging zijn gekomen” om
de evenementen op touw te zetten en vooral deel te nemen aan die evenementen.Foto´s : Klaas de Groot[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
“Sport op zondag” in de zomerstop
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact