SPORT OP ZONDAG al 750 keer in de lucht
Met het hart de studio de Miente in Oosterwolde, waar alle informatie samenkomt en gestructureerd naar buiten wordt gebracht, heeft afgelopen zondag het samenwerkende team van de sportredactie van de lokale omroep Odrie de 750e uitzending gemaakt. Behalve de zomervakantie’s was men vanaf begin oktober 1997 elke zondagmiddag terplekke voor rechtstreekse wedstrijdreportage’s en interviews. Achtergrondgesprekken en gasten in de studio maakten de programma’s compleet.

Het complete team was zondagmiddag geruime tijd in ’t Veurhuus aanwezig om dit feit met een hapje en drankje niet geheel onopgemerkt voorbij te laten gaan. Een korte terugblik en met een aantal draaiboeken van de eerste maand op tafel leverde nog al wat stof voor reactie’s op.
“We doen gewoon heel erg ons best om dit jaren achtereen  te kunnen realiseren, vond de een bij het terugblikken. Een ander liet weten dat juist de lokale sport langs de lijn op de radio te brengen hem trok om zich bij de sportredactie aan te sluiten. “Het is achteraf heel leuk natuurlijk, dat niet alleen de topsporters uit onze regio, maar ook andere sporten regelmatig bij ons op de zondagmiddag even een praatje willen houden. Sommigen hebben zelf bij ons de beginfase van mediatraining gehad” vond weer een ander.
“Sport op zondag” is één van de programma’s bij Odrie  die een uitgesproken lokaal informatief karakter heeft. Een “levend” sportprogramma vereist naast menskracht(langs de lijn en in de studio) ook nogal wat van de technische faciliteiten om een volwaardig sportprogramma te produceren.  Daarover is men bij Odrie zeer kontent.

Nadat in december 1995 de omroep op de vrijdagavond al een sportprogramma had dat een uur duurde, waren er eind 1996 een groot aantal enthousiastelingen uit het sportleven van Ooststellingwerf die het aandurfden om op zondagmiddag een drie uur durend live-programma te brengen.
Na heel wat voorbereidingen ging de eerste “Sport op zondag” op 5 oktober 1997 met rechtstreekse verslagen langs de lijn, interviews en terugblikken op de sportactiviteiten in de gemeente, de ether in. Vanuit de sportwereld kreeg men gelijk veel medewerking en respons. Dat is gedurende de afgelopen zestien jaar zo gebleven. Sinds het begin heeft het sportprogramma een enorme ontwikkeling doorstaan tot wat het nu verworden is. De kracht van een live-sport programma is dat je nooit dichter bij de mensen kunt komen dan in hun eigen omgeving.
 
Daarnaast werd lange tijd ook op de vrijdagavond een sportprogramma en iedere maand een uitgebreid programma van uit toen nog brasserie Bruegel gemaakt. Werd er gedurende een aantal jaren op de zaterdagmiddag een sportprogramma gemaakt. Doordat er  te weinig menskracht overbleef moesten die programma’s worden gestaakt. Wat gebleven is is het zondagmiddagprogramma met ieder jaar rond het tweede weekend van januari een special dat ergens in het Ooststellingwerfse land live wordt gemaakt en uitgezonden.De foto´s zijn gemaakt door Koert Donker.
[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
“Sport op zondag” in de zomerstop
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact