28 November Gospeltime special met Wouter Seinen.
Wouter Seinen heeft zijn debuut cd "Paraplu" uitgebracht.
Een cd met mooie duidelijke songs, waarin je terug kunt horen, dat hij bij de opvang van mensen heeft gewerkt.
De inhoud die hij in zijn songs en de muziek legt spreekt voor zich: „Ik wil mooie muziek maken, die mensen inspireert om te leven met God Dynamisch, vol vuur en verlangen. Krachtig, maar ook kwetsbaar.
Mijn droom is een sterke kerk, vol mensen die durven te leven.
Zelf zuiver, uitdelend aan anderen en gehoorzaam aan God. Daarom zing ik”, aldus Wouter.
Donderdag 28 november hebben wij daarover een gesprek met elkaar in de Odrie-studio en laten wij natuurlijk ook muziek van zijn cd horen.
Verrassende songs met goede bijpassende muziek.
KOM BIJ ONS ONDER DE PARAPLU EN GENIET VAN HET PROGRAMMA.
Presentatie: Henk Stam

Mijn naam is Wouter Seinen

Ik wil mooie muziek maken die mensen inspireert om te leven met God

Dynamisch, vol vuur en verlangen. Krachtig, maar ook kwetsbaar

Mijn droom is een sterke kerk, vol mensen die durven te leven

Zelf zuiver, uitdelend aan anderen en gehoorzaam aan God

Daarom zing ik.

Ik ben geboren in Zierikzee, en ben daar opgegroeid. Daar heb ik ook Jezus leren kennen, en besloot ik dat de richting van mijn leven door God bepaald moet worden.
Altijd heb ik al iets gehad met muziek, zingen en theater. Gekke stemmetjes, grappen, zachte en knallende liedjes, typetjes... het markeert mijn jeugd in het Zeeuwse, met als grote hoogtepunt het cabaretduo "De Servetjes" met Maarten Elenbaas, toen we in ons eindexamenjaar een avondvullend programma maakten en uitvoerden, compleet met live-band. Drie avonden uitverkocht. En een paar weken daarna tot onze opluchting allebei geslaagd... Rond deze tijd (2004/2005) begon ik ook met het schrijven van Nederlandstalige liedjes.
Na lang wikken, wegen en bidden heb ik na mijn middelbare school gekozen om Sociaal Pedagogische Hulpverlening te doen, en niet iets met muziek of theater te gaan doen. Het was voor mij duidelijk dat God de deur daar naartoe sloot, en ik heb altijd ´ergens´ geweten dat dit goed was voor mijn persoonlijke ontwikkeling, hoewel ik me vaak niet thuis voelde op de opleiding.
In mijn stagejaar bij De Hoop ggz (2007) ben ik daar ´blijven plakken´ en heb ik zes jaar lang met veel passie me ingezet voor mijn verslaafde medemens, vanuit de wens om mensen dicht bij God te brengen. Ik heb dat gelukkig vaak mogen meemaken, maar ook veel verdrietige dingen meegemaakt in dit werk. Het heeft me gevormd en ik ben heel dankbaar voor de periode dat ik als hulpverlener bij De Hoop heb mogen werken.
En altijd bleef de muziek nog trekken... De CHE Praiseband en Our Saving Light strandden na enkele mooie optredens, telkens werden deuren gesloten. Voor een periode van enkele maanden heb ik zelfs mijn gitaar aan de wilgen gehangen (d.w.z. op Marktplaats gezet en niet meer op gespeeld) om de muzikale droom op te geven. Maar zelfs toen ik m´n gitaar gratis aan iemand aanbood, wilde die hem niet hebben... Zo kreeg ik hem weer terug.
Juist toen ik in 2010 dacht: dit najaar ga ik eens serieus werk maken van de muziek, kwam ik Joukje tegen, de liefde van mijn leven. Het geld en de tijd die ik in de muziek wilde steken, ging op aan een trouwerij, en weer verdween de muziek naar de achtergrond.
Na ons trouwen in 2011 liep ik vast in mijn werk en heb ik een bezinningsperiode gehad om God te vragen wat Hij wilde met mijn leven. Juist in deze periode blies God de muzikale droom nieuw leven in. Verschillende mensen kwamen, afzonderlijk van elkaar, met teksten en profetische woorden over de muziek. "Het is tijd" werd bijvoorbeeld gezegd, en: "in je hart weet je het". Maar hoe zat het met mijn hart? Ik moest opnieuw kennis maken met de verlangens van mijn hart, die ik al die jaren had opgeofferd en in een doosje gedaan. Joukje en ik besloten dat het nu tijd was om een CD te gaan maken en hiervoor gingen de deuren achter elkaar open.
Een nieuwe periode brak hiermee aan, en God maakte duidelijk dat ik, ondanks de tientallen liedjes die ik al had geschreven, nieuw materiaal moest schrijven voor dit project. Dit deed ik en in een lang en leerzaam proces, met veel feedback en zoeken met producer/arrangeur Arjan de Wit, maar ook van mijn vrouw, ontstonden de ideeën, teksten en melodieën voor het project "Paraplu" (lees hierover meer onder het kopje: CD - Paraplu). In dezelfde tijd werd mijn vrouw zwanger en zo waren we eigenlijk allebei zwanger :). Joukje beviel echter eerder, al in mei 2013, van onze prachtige dochter Rhodé.
Ondertussen was ik weer aan het werk gegaan bij De Hoop, maar God maakte begin 2013 duidelijk dat ik mijn baan op moest zeggen om me volledig op de muziek te richten en aldus gebeurde in september 2013.
En hier sta ik dan; liedjesmaker, zanger en aanbiddingsleider, met een grote passie voor het lichaam van Christus (zoals hierboven te lezen in mijn mission statement). Vanaf nu zal ik me volledig richten op het schrijven van liedjes, het verzorgen van aanbiddingsdiensten en het optreden met mijn eigen band. Ook ben ik graag beschikbaar voor conferenties, bijeenkomsten e.d. om een muzikale bijdrage te leveren of ter plekke een lied te schrijven.
De liederen die ik zing zijn Nederlandstalig. Tekstueel beeldend, verhalend en soms ook pastoraal van karakter. Vertellend van de liefde van God, maar ook prikkelend en vanuit originele invalshoeken. Muzikaal gezien is het een mix van mainstream pop, singer/songwriter en aanbidding. Geen gillende elektrische gitaren, maar ook niet alleen maar tokkelen op een Perzisch tapijtje. Of zoals ik laatste iemand hoorde omschrijven: “het zijn gewoon echte Wouter-liedjes”.

[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact